403 tanulóval és 18 osztállyal kezdődik az új tanév az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolában (FOTÓK)

2022. szeptember 5. - 16:11 | Régió

Priskin Zoltán igazgató és Klein Ottokár polgármester nyitotta meg a 2022/2023-as tanévet az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolában.

403 tanulóval és 18 osztállyal kezdődik az új tanév az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolában (FOTÓK)
Fotók: Cséfalvay Á. András (További fotókért kattints a képre!)

Az iskola igazgatója elmondta, hogy ismét sok új kisdiákkal gyarapodott a tanulók köre. Klein Ottokár polgármester ennek kapcsán kiemelte, csodálatos élmény látni, hogy a szülők és a nagyszülők boldogan hozzák a gyerekeket a Czuczor Gergely Alapiskolába. Megjegyezte, mivel a tanárok nagy részét gyerekkora óta ismeri, meggyőződése, hogy olyan pedagógusok vezetik a diákokat, akik a legjobbat és a legnehezebbet adják ki magukból azért, hogy velük foglalkozzanak, ezért pedig óriási köszönet jár nekik.

A polgármester sok energiát és kitartást kívánt a gyerekeknek és a tanároknak egyaránt. „Sok örömet a tanulásból, a játékból, a sok új barátból, érezzétek itt jól magatok” – címezte a tanulóknak.

„Ezt a 181 tanítási napot töltsük meg élményekkel, éljük meg úgy, hogy már kötelező, de mégis tartalmas időszak áll előttünk. Legyünk vidámak, figyeljünk egymásra, és segítsük az újakat – tanárt, diákot egyaránt. Építsünk az eddigi értékeinkre, egyszóval tegyünk azért, hogy az évnyitó beszéd után a tanév se legyen unalmas" – mondta ünnepi beszédében az igazgató, és egyúttal kifejtette, öröm számukra, hogy a közösségük létszáma egyre bővül, az új tanévet 403 tanulóval, 18 osztállyal kezdik.


(CsA)