42 új COVID-ágyat különítettek el a Svet zdravia kórházaiban, a Csallóközben romló járványhelyzetre is reagáltak

2021. január 19. - 13:34 | Régió

A Svet zdravia hálózat kórházaiban múlt héten 42 új ágyat különítettek el a COVID-19 betegségben szenvedő páciensek számára.

42 új COVID-ágyat különítettek el a Svet zdravia kórházaiban, a Csallóközben romló járványhelyzetre is reagáltak
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Jelenleg összesen 858 ilyen ággyal rendelkeznek, ezek közül 60 lélegeztetőppel felszerelt, 547-hez pedig biztosítják a közvetlen oxigénellátást. A TASR hírügynökséget Tomáš Kráľ, a hálózat szóvivője tájékoztatta hétfőn. Hozzátette: az ágyak számának növelésével a Kassa megyében és a Csallóközben romló járványhelyzetre reagáltak.

„A legtöbb új beteg Tőketerebesen és Dunaszerdahelyen van. A tőketerebesi kórházba eddig kilenc koronavírus-fertőzött pácienst szállítottak át a Kassai Egyetemi Kórházból. Ezen a héten a kórház további öt ilyen beteget fogad”

– részletezte Kráľ. Hozzátette: 24 új COVID-ágyat különítettek el az intézményben, így már 73 ágy áll a koronavírus-fertőzöttek rendelkezésére.

A dunaszerdahelyi kórházba a hétvégén 20 új COVID-19-pozitív fertőzöttet vettek fel. A szóvivő elmondása szerint a régióban több új járványgóc keletkezett, ezért 76 COVID-ágyra növelték a kórház kapacitását.

A galántai kórházban 119 koronavírus-fertőzött pácienst látnak el, kilenc mesterséges lélegeztetésre szorul. A kórház összkapacitása 132 ágy, Kráľ szerint ez egyelőre elég lesz.

A hálózat kórházaiban jelenleg rekordszámú COVID-19 betegségben szenvedő pácienst kezelnek, összesen 576-ot. Ez az összes kórházban kezelt szlovákiai fertőzött 17 százaléka, mutatott rá a szóvivő. Közülük 51 beteg állapota válságos, ők mesterséges lélegeztetésre szorulnak.

Kapcsolódó cikk:
Már Dunaszerdahelyen is lehet oltásra jelentkezni, több mint 800 személy már megkapta a első adag vakcinát

(TASR/para)