4500 eurót csaltak ki egy nyugdíjas asszonytól

2017. január 10. - 15:12 | Régió

Egy újabb nyugdíjast rövidített meg pénzzel a Komáromi járásban egy csaló.

Január 8-án, Karolína asszonynak csengett a telefonja. „Az illető úgy mutatkozott be, mintha ő lenne a nyugdíjas hölgy unokaöccse, s s anyagi segítséget kért tőle. Azt mondta, nemrég volt egy balesete, kórházban fekszik és sürgősen szüksége van pénze, hogy szervizbe vihesse az autóját. Egy ismerősét küldte el a pénzért“ – informálta a TASR hírügynökséget Božena Bruchterová, Nyitra megye rendőrszóvivője.

A nyugdíjas nő 1 500 eurót adott egy ismeretlen nőnek. Ugyanazon a napon, este 21 óra körül megint megszólalt a telefon, hogy kellene még neki pénz, s másnapp reggel 9 órakor is jelentkezett az illető. „A hiszékeny nő segíteni akart a rokonán, ezért a hiányzó pénzt a szomszédja adta neki kölcsön. A további 3 ezer eurót szintén a számára ismeretlen nőnek adta oda“ – mondta Bruchterová.

Röviddel a történtek után a károsult kiderítette, hogy unokaöccse egészséges, nincs kórházban és nem kért kölcsön pénzt autója rendbetételére.

A komáromi nyomozóhatóság büntetőeljárást indított az ügyben csalás bűntette miatt. Az elkövető három évtől tíz évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat.

TASR/para

Címkék: csaló, nyugdíjas