Ki lesz a Szociális Biztosító új vezérigazgatója?

camera

1

Ki lesz a Szociális Biztosító új vezérigazgatója?

Fanyar mosoly... 

Megosztás

Ivan Bernátek, a Szociális Biztosító vezérigazgatója a tervezettnél három héttel tovább irányítja az állami intézményt.

Eredetileg augusztus elsejével kellett volna távoznia, Robert Fico kormányfő javaslatára, ám csak Viera Tomanová, az illetékes miniszter tudja őt visszahívni, de ő most beteg, utódot pedig nem javasolt. Bernátek a kormány legutóbbi, tapolcsányi ülésén is részt vett. A tárca szóvivője szerint egyelőre nem nyilatkoznak az ügyben. A kormány viszont legközelebb csak augusztus 20-án ül össze.

Parlamenti háttérinformációk szerint az új vezérigazgató Jozef Burian (Smer) is lehet, aki a parlament pénzügyi és költségvetési bizottságának elnöke. Burian ezt nem kommentálta, ám indulatosan megjegyezte, hogy miért is akarna ő a Szociális Biztosító főnöke lenni? Ugyanakkor Mečiar pártja, a HZDS is érdeklődik a poszt iránt, ez Jozef Halecký szerint a koalíciós szerződésből adódik. Ettől függetlenül szerinte Smer-tag lesz az új főnök. „ A HZDS segíthet a kiválasztásban, erre vannak szakemberei, ám feltehetően a biztosítóból választ majd a Smer“ –tette hozzá Halecký.

Ivan Bernátek már februárban sem kapta meg a neki javasolt jutalmat, a tavalyi évre járó 788 ezer koronát, Robert Fico kormányfő pedig június 25-én javasolta a kirúgását, mert szerinte lehetetlenség, hogy a miniszter végezze el azt a munkát, amit az igazgatónak kéne csinálnia.

SITA, -para

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program