50 cent miatt kellett meghalnia egy kisfiúnak? A boncolás meglepő eredményt hozott

A 12 éves Nikolas 1 eurót kapott a szomszédoktól, otthon pedig kérték tőle azt az 50 centet, ami a pénzből megmaradt. A fiú nem akarta odaadni, családja pedig brutális tetthez folyamodott.

A tragikus eset még a hét elején történt a lévai járásbeli Šarovce községben. Nikolas 1 eurót kapott a szomszédoktól, otthon pedig kérték tőle azt az 50 centet, ami az összegből megmaradt. Miután a fiú nem akarta odaadni, családja brutálisan megverte, éjszakára pedig kizárták a házból. Nikolas így a hideg autóban aludt. Másnap a fiút orvoshoz vitték, aki azonnal riasztotta a mentőket – akkor azonban már késő volt, Nikolas életét vesztette.

A szociális osztály tájékoztatása szerint már régóta foglalkoztak a családdal, de erőszakos viselkedésre utaló jeleket nem állapítottak meg korábban, és más sem jelezte a kínzás gyanúját.

A szomszédok azonban azt állítják, hogy a fiút és húgát már régóta kínozta saját családja. Ezt alátámasztja Kozárovce polgármestere is – a család azelőtt ebben a községben élt. Jozef Majer polgármester 2015-ben még feljelentést is tett a rendőrségen. Elmondása szerint öltözködéskor a speciális iskola tanárai verés- és harapásnyomokat fedeztek fel az egyik gyerek testén.

A polgármester szerint az ügyről készült jelentésben azt írták, hogy a gyereket állítólag a földhöz vágták, a hajánál fogva vonszolták, verték, rugdosták, a mellkasán álltak.

A család gyerekeit végül egy krízisközpontban helyezték el. Azonban miután a rendőrség felfüggesztette az eljárást az ügyben, a gyerekek visszakerültek a családhoz.

Nikolas édesanyja tagadja, hogy felelős lenne fia haláláért. Azt állítja, hogy senki sem verte meg a fiút, már akkor rosszul volt, amikor hazajött a fociról. Nikolas állítólag gyomorfájdalmakra panaszkodott és hányt is.

Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a boncolás előzetes eredményei alapján a fiú halálát megbetegedés okozta a hasi üregben. Ez a kihallgatott tanúk vallomását támasztja alá. A szóvivő szerint a boncolás során a gyerek testén nem találtak más sérülésre utaló nyomokat.

A rendőrség továbbra is emberölésként kezeli az ügyet.

tvnoviny.sk/para