500 cipősdoboznyi ajándékot osztottak szét Nagymegyeren

2020. december 23. - 21:09 | Régió

A Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba? nevű kezdeményezés keretén belül 500 csomagot osztottak szét a nagymegyeri idősek között.

500 cipősdoboznyi ajándékot osztottak szét Nagymegyeren
Fotók: nagymegyeri Ad usum, Szociális szolgáltatások háza, Sobek Darina

A jótékonységi akcióra Sobek Darina, nagymegyeri városi képviselő figyelt fel. „Felkerestem a szervezőket, ami után egy nagyon kedves pozsonyi hölgy vette fel velem a kapcsolatot. Első körben háromszáz doboz ajándékot kaptunk, majd még kétszázat” – kezdte Sobek Darina. Az ajándékokból jutott a nagymegyeri Szociális Szolgáltatások Központja Ad usum lakóinak, az izsapi Közösségi központnak és az Izsap Pusztán található Szociális szolgáltatások háza lakóinak egyaránt. E három helyszínre Sobek Darina, Lapos Ildikó alpolgármester és Holényi Gergő polgármester személyesen vitték el a meglepetéseket. Az intézményekbe természetesen nem mentek be, csupán az igazgatóknak adták át a gondosan becsomagolt dobozokat.

A fennmaradt csomagok szétosztásában a Szlovák Vöröskereszt Nagymegyeri Helyi Szervezete, a Nagymegyeri Egészségkárosultak Egyesülete, valamint a Nagymegyeri Nyugdíjas Szervezet és Klub nyújtott segítséget. „A vírushelyzetre való tekintettel, igyekeztünk minél kevesebb személyes érintkezéssel megoldani az átadásokat, így volt, akinek például az ápolója vitte el az ajándékot, de olyan is akadt, akit az ebédjével együtt érte a meglepetés” – tette hozzá Darina, aki idén még úgymond kívülállóként segített eljuttatni a cipősdobozokat a nagymegyeri nyugdíjasoknak, jövőre azonban már a kezdeményezés helyi koordinátoraként szeretne részese lenni e jótékonysági akciónak.

„Nagyon szép ez a felhívás! A cipősdobozokba rejtett ajándékokkal sok örömet tudtunk szerezni. Bízom benne, hogy jövőre még több idős személyhez eljutnak majd a csomagjaink. Célunk minél több helyi és környékbeli lakost ösztönözni arra, hogy a következő évben ők is készítsenek ilyen dobozkákat. Terveink szerint, a főszervezőkkel egyeztetve, a városban kialakítunk majd egy gyűjtőpontot, ahova bárki leadhatja az ajándékát”

– fűzte hozzá Sobek Darina.

A dobozok rejtettek valami illatosat, édeset, sósat, meleget, olvasnivalót és valami emléket. Óriási szeretettel készült csomagokkal csaltak mosolyt egyebek mellett a nagymegyeri idősek arcára.

(SzC)