500 ezer euróval verhetett át 23 embert a fiatal Anna és társa

Azt ígérte, európai uniós projektekben forgatja meg a pénzüket, és befektetett összeg tízszeresét kapják vissza.

500 ezer euróval verhetett át 23 embert a fiatal Anna és társa
Fotó: Nový Čas

Súlyos csalás ügyében nyomoz a rendőrség Kelet-Szlovákiában. Az eperjesi járásbeli Kapušany és a bártfai járásbeli Nemcovce községekben egy-egy családi házat töviről hegyire átkutattak - számolt be az akcióról a Nový Čas.

A lap információi szerint 23 embert összesen 500 ezer euróval verhettek át, a pénznek nyoma veszett. Az ingatlanok közül, amelyeket a rendőrség átkutatott, egyiknek a tulajdonosa, másiknak pedig a lakója egy bizonyos 35 éves nő, Anna, akit azzal gyanúsítanak, hogy a csalások alapjául szolgáló szerződéseket aláírta.

Az átvert embereknek állítólag azt ígérték, hogy a befektetett pénzüket európai uniós alapokból támogatott projektekbe rakják, és az összeg tízszeresét kapják vissza.

Az egyik becsapott ember ennek a bizonyos Annának a rokona, aki nemcsak hogy a pénzét belerakta ebbe, de másokat is rávett, mivel minden befektetett euró után 10%-ot ígértek neki, tehát az általa meggyőzött emberek befektetéseinek 10%-a üthette volna a markát, saját pénzén kívül.

Ő maga azt mondta a Nový Čas-nak, hogy fél évvel ezelőtt kellett volna megkezdeni a pénzek kifizetését, de egy centet sem kapott vissza. Ekkor feljelentést tett a rendőrségen csalás gyanújával. Véleménye szerint nem vagy nemcsak a rokona állhat emögött, hanem annak férje, akivel a befektetés részleteiről egyeztetett.

Egyelőre nem világos, van-e esély arra, hogy a becsapott emberek visszakaphatják a pénzüket, vagy annak egy részét, mindenesetre bizonyára nem sok.

Jana Migaľová rendőrségi szóvivő annyit közölt az ügyről, hogy csalás ügyében nyomoznak.

(Nový Čas/parameter)