500 világító lufi repült a magasba Dunaszerdahelyen

2017. november 17. - 22:18 | Régió

Hatodik alkalommal szervezték meg civil kezdeményezésre a Szerencselufik Szerdahelyért jótékonysági akciót. A rendezvény a Dunaszerdahelyen élő hátrányos helyzetű tanulókat hivatott segíteni.

500 világító lufi repült a magasba Dunaszerdahelyen
Fotók: Cséfalvay Á. András

A helyszín ismét a járási székhely szabadidőparkja volt, ahol több százan gyűltek össze péntek este, hogy felengedjenek egy-egy led-világítással ellátott léggömböt, vagy csak éppen megcsodálják a látványt.

„Előzetesen 500 léggömb eladásával számoltunk, de sikerült többet eladnunk, mert sokkal nagyobb volt az érdeklődés, mint például a tavalyi évben, amit akkor a rossz időjárás számlájára írtunk” — mondta Sebők Pál az egyik szervező. Hogy pontosan mennyi léggömböt értékesítettek, a rendezvény utáni perceken még nem tudta megmondani, ahogy azt sem, mennyi pénz gyűlt össze. A léggömbök vásárlásából befolyt összeg mellett magánszemélyek is hozzájárultak a tanulók számára gyűjtött összeghez.

Sebők annyit elárult, hogy minden évben 1000-1200 eurót osztanak szét Dunaszerdahely öt alapiskolájának, ahol az intézmények vezetése adja azt tovább az arra rászoruló tanulóknak.

A szervezőktől azt is megtudtuk, hogy a kiválasztott diákok még a karácsonyi szünet előtt átvehetik majd a támogatást az iskoláikban.

(alsa)