Csáky: Primitív politikusi megnyilvánulások terhelik a szlovák-magyar viszonyt

camera

1

Csáky: Primitív politikusi megnyilvánulások terhelik a szlovák-magyar viszonyt

Csáky Pál 

Megosztás

A szlovák kormánykoalíció egyik tagjának - Ján Slota (Szlovák Nemzeti Párt) - helytelen, primitív kijelentései terhelik a szlovák-magyar viszonyt a Magyar Koalíció Pártja elnöke, Csáky Pál szerint. „Egy végeérhetetlen történet ez amely az érzékenységről, az európaiságról szól. Az Európaiság és a civilizáltság azonban vesztesként kerül ki ebből a párbajból és ez sajnálatos“ – jelentette ki Csáky a SITA hírügynökségnek nyilatkozva.

Csáky pozitívumnak tartja, hogy a szlovák és a magyar korményfő találkoztak a minap és a szlov-magayr viszonyról beszélgettek. „Normális dolog, hogy két szomszédos ország korményfője bizonyos témákat megbeszél és megoldásokat keresnek. Ami viszont az erdeményességet illeti, furcsa érzéseim vannak, hiszen nem illő, nem elegáns és politikai szempontból sem okos dolog a négyszemközti nagyon barátságos tárgyalásokat követően a nyilvánosság előtt arról nyilatkozni, hogy partnerem odahaza valótlanságokat hord össze“ – véleményezte Csáky Robert Fico és Gyurcsány Ferenc legútübbi Brüsszelben abszolvált informális találkozóját.

A szlovák a és a magyar kormányfő hétfőn, egy brüsszeli vendéglőben találkozott, közvetlenül az EU vezetőinek Grúzia ügyében összehívott rendkívüli tanácskozása előtt.

SITA/para

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program