505 ezer euróból újult meg a dunaszerdahelyi temető ravatalozója

Hozzávetőlegesen négy hónapig felújítási munkálatok zajlottak a kisudvarnoki úti városi köztemető ravatalozójában.

 

505 ezer euróból újult meg a dunaszerdahelyi temető ravatalozója
Fotók: Cséfalvay Á. András - További felvételekért kattints!

A felújítás eredménye egy háromhajós, külső és belső terében, bútorzatában és technológiai kivitelezésében is modernebb épület lett. „Több évre visszatekintő az igyekezet, ami a halottasház felújítását célozta. A város 2016 tavaszán írt ki pályázatot, melyre öt látványtervet nyújtottak be” – emlékeztetett Hájos Zoltán polgármester az épület keddi, hivatalos átadóján.

A pályázati bizottság vezetésére Siklósi József Ybl-díjas építészt kérték fel, a bizottságban jelen volt a városháza építésügyi főosztályának akkori vezetője, Szelle Erika, a műszaki főosztály képviseletében Hervay György, Horváth Zoltán alpolgármester, illetve maga a polgármester. A benyújtott pályamunkák közül végül Pavol Holík építész projektjét fogadták el.

A város 2018-as költségvetésében 500 ezer eurót különített el a mondernizációs projekt megvalósítására, az ezt követően kiírt közbeszerzést pedig a dunaszerdahelyi Štefan Gavlíder-GAGAKO-STAV nyerte.

A polgármester elmondása szerint a ravatalozó átépítése 462 ezer, a belső berendezés közel 33 ezer, maga a tervdokumentáció pedig több mint 11 ezer euróba került, ami együtt meghaladja az 505 ezer eurót.

(SzT)