53. labdarúgó Szlovák Kupa: Kuparajt régióderbikkel

2021. július 23. - 17:34 | Sport

Szombaton, július 24-én rajtol az előfordulóval rajtol el a labdarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) 2021/2022-es idénye.

53. labdarúgó Szlovák Kupa: Kuparajt régióderbikkel
Őry Tibor illusztrációs felvétele

Az immár 53. kiírásban a trófeáért 226 együttes száll harcba. A Fortuna Liga 12 résztvevője mellett a második vonal 14 alakulata is csatasorba áll. A kerületi labdarúgószövetségek közül a legtöbb kollektíva, szám szerint 66, a Közép-szlovákiai Futballszövetséget képviseli, további 61 csapat a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség, 50 a Kelet-Szlovákiai Futballszövetség, 23 a Pozsonyi Futballszövetség által szervezett bajnokságokban küzd a pontokért. Ugyancsak részvételi jogot szereztek a területi szövetségek által szervezett kupákban diadalmaskodó kollektívák.

Az illetékesek úgy irányították a sorsolást, hogy az előcsatározások (előforduló, 1. forduló) során az adott régiók csapatai mérjék össze tudásukat. Ezzel az intézkedéssel csökkentették az utazás költségeit, egyben növelték az összecsapások vonzerejét. A párosításból egyértelmű, hogy sok helyen vérbeli derbikre kerül sor. Így lesz ez a például a nagycétényi futballpályán, ahol a hazaiak a honi élvonaltól búcsúzni kényszerült nyitrai FC gárdáját fogadják. Ugyancsak érdekesnek, izgalmasnak ígérkezik a nádszegiek és a negyediek, az ekeliek és az ógyallaiak, a jókaiak és a nagymegyeriek, valamint az Érsekújvári járást képviselő csapatok (Zsitvabesenyő–Érsekújvár) párbaja.

Az előfordulót nyolc kupaforduló követi a sorban. Az előfordulóban egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, büntetők döntenek a továbbjutóról. Az előfordulóban és az 1. fordulóban érdekelt együttesek focilabdát kapnak ajándékba, a hazaiak 5-öt, a vendégek 3-at.

A dél-szlovákiai riválisok összecsapásai:

Július 24. (szombat):

17.00: Nagycétény–FC Nitra (jv.: Božik), Komjatice–Újlót (jv.: Kukan D.).

Július 25. (vasárnap):

17.00: Nádszeg–Negyed (Bartko), Jóka–Nagymegyer (Drobec), Ekel–Ógyalla (Lévai), Podhájska–Nagyölved (Valentová), Zsitvabesenyő–Érsekújvár (Sárai).

(ái)