55 éves dunaszerdahelyi vert át 4 ezer euróval egy idős ekecsit!

2019. szeptember 10. - 10:17 | Régió

A rendőröknek sikerült felderíteniük egy csalási ügyet, a tettest háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Egy 55 éves dunaszerdahelyi férfi azzal szólította meg a 64 éves ekecsit, hogy munkát kínált neki. Egy dunaszerdahelyi cég objektumát kellett volna őriznie, de nem nevezte meg, hogy milyen cégét. Azt ígérte, hogy hamarosan meg is mutatja a helyet, és ha elvállalja, akkor azonnal aláírják a munkaszerződést.

Valahogy sikerült rávennie, hogy adjon kölcsön neki egy nagyobb összeget, amit aztán a munkába lépése után részletekben visszakap. A férfi kötélnek állt, és felvett az egyik bankban 4070 eurónyi gyorshitelt. Ebből 3960 eurót vett ki, majd az összeget átadta a szerdahelyinek. Miután ez megtörtént, a csaló hazavitte az ekecsi férfit, majd azt ígérte, hamarosan jelentkezik.

Csakhogy ebből nem lett semmi, miután pedig sehogyan sem tudta őt elérni már hosszabb ideje, szólt az ügyről a rendőrségnek. A rendőrség megindította az eljárást az 55 éves dunaszerdahelyi férfi ellen, akit háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetnek csalásért.

A Paramétert Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő tájékoztatta.

(parameter)