57 évesen meghalt Willie Garson, a Szex és New York színésze

2021. szeptember 22. - 10:23 | Kultúra

Elhunyt a Szex és New York című amerikai tévésorozat egyik sztárja, Willie Garson. A halálhírt fia jelentette be kedden a közösségi médiában.

57 évesen meghalt Willie Garson, a Szex és New York színésze
Fotó: AP

Az 57 éves színész hasnyálmirigyrákban szenvedett.

Garson az HBO-sorozatban a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw bizalmas barátját játszotta. Legutóbb pedig a széria folytatásában, az And Just Like That című minisorozatban alakította a szerepet.

A színészt A nagy svindli című szériában is sokan látták, amelyben a szélhámos Mozzie-t játszotta.

Willie Garson New Jerseyben született 1964-ben, színművészetet tanult, és a Yale drámaiskolájában szerzett diplomát. A nyolcvanas években kisebb tévészerepekkel indult pályafutása, egyebek mellett a Cheers és a Családi kötelék című produkciókban dolgozott. A kilencvenes években az X-aktákban, a Melrose Place, a New York rendőrei és a Jóbarátok című sorozatban is játszott.

Az 1998-ban indult Szex és New Yorkban Carrie Bradshaw meleg barátját, Stanfordot Blatch szerepét alakította, és a szériából készült két mozifilmben is eljátszotta a karaktert.

A Szex és New York, valamint az And Just Like That executive producere, Michael Patrick King felidézte, hogy Garson még betegen is dolgozott.

A filmvásznon az Idétlen időkig, a Keresd a nőt vagy a Szívem csücskei című vígjátékokban szintén láthatta a közönség.

Garson az örökbefogadás egyik szószólója volt, 2009-ben fogadta örökbe fiát, Nathent, aki az Instagramon búcsúztatta.

"Nagyon örülök, hogy megosztottad velem a kalandjaidat, és hogy ennyi mindent elértél. Büszke vagyok rád. Mindig szeretni foglak, de azt hiszem, itt az ideje, hogy egyedül indulj el egy kalandra"

- írta a fia.