60 ezer eurót ad a vágsellyei Duslo a hozzájuk építendő kerékpárútra

2018. február 22. - 19:44 | Régió

A vágsellyei (Šaľa) Duslo vállálat 60 000 euróval támogatja a Vágvecse (Veča) városészből a Duslo  ipari telepére vezető kerékpárút kiépítését. A vegyi üzemben mintegy 2100-an dolgoznak Vágsellyéről, illetve a környező településekről, ezért is fontos támogatni a kerékpárutat, amelyen keresztül az emberek bejuthatnak a munkahelyükre – hangsúlyozta Peter Bláha vezérigazgató.

60 ezer eurót ad a vágsellyei Duslo a hozzájuk építendő kerékpárútra
Fotó: Duslo.sk

A kerékpárútra Vágsellye 1,127 millió euró vissza nem térítendő, európai uniós támogatást kapott. A projekthez 60 ezer euró önköltséggel járult volna hozzá a város, ezt vállalta most át a Duslo. Az összköltség 1,187 millió eurót tesz ki.

Jozef Belický polgármester elmondta: a vállalat hozzájárulásának köszönhetően a város másra fordíthatja az eredetileg a kerékpárútra szánt pénzösszeget. „A városi képviselő-testület elé terjesztjük a J. Murgaš Alapiskola szabadtéri játszóterének tervét” – tette hozzá Belický.

A 4,5 kilométer hosszú szakaszt májusban kezdenék el építeni, a kerékpárosok előtt pedig idén ősszel nyitnák meg.

A kerékpárutak építésére irányuló projekt második lépése az állomás előtti tér felújítása lenne. A téren helyet kapna több bicikliállvány is, összesen 279 „parkolóhellyel”. A harmadik szakaszban a Duslo és a buszpályaudvar közötti kerékpárutat építenék ki.

(MTI)