62 feketén dolgozó külföldit fogtak el Vágsellyén

Az illegális munkavállalókat a medvei (Dunaszerdahelyi járás) menekülttáborba vitték.

Összesen 62 feketén dolgozó külföldi állampolgárt vettek őrizetbe a napokban Vágsellyén. Az RTVS információi szerint 27 ukrán, 23 szerb, 8 macedón és 4 bosznia-hercegovinai állampolgárról van szó, akik egy munkaközvetítő ügynökség által érkeztek Szlovákiába.

Az őrizetbe vett munkások a Shin Heung Precision Slovakia ügynökséggel álltak kapcsolatban, amely egyebek mellett a Samsungnak a Sonynak, a JVC-nek, az LG-nek, valamint a Toshibának is biztosított külföldi munkavállalókat.

Az egyik szlovákiai vállalatnál dolgozó szerb alkalmazott, Marija Zdravkovičová a szerb médiának úgy nyilatkozott, néhány munkavállalót 24 órán át fogva tartottak. „Egy egészségügyi problémákkal küzdő nőt 30 órán át tartották megfigyelés alatt. Az egészségügyi ellátásért 120 eurót kellett fizetnie. Úgy bántak velük, mint a bűnözőkkel” - tette hozzá Zdravkovičová, aki szeptembertől dolgozik Szlovákiában.

A szerb B92 hírportál információi szerint az illegálisan alkalmazott munkavállalókat a medvei menekülttáborba vitték, és hét napot kaptak arra, hogy hazautazzanak, emellett pedig bizonyos időre kitiltják őket az Európai Unióból.


(noviny.sk)