7 500 néző látta az Ifjú Sziveket a Királyi Napokon

Az Ifjú Szivek Táncszínház a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon Pozsony és Székesfehérvár együttműködésének zálogaként szerepelt. A partnervárosok egyre erősödő kooperációjának köszönhetően az Ifjú Sziveket több mint 7 500 színházkedvelő tapsolta meg öt nap alatt az István királyt ünneplő rendezvényen.

7 500 néző látta az Ifjú Sziveket a Királyi Napokon

“Mivel városaink partnersége egyre gyümölcsözőbb, remélem, hogy az Ifjú Sziveknek köszönhetően ez csak az egyik állomása volt Székesfehérvár és Pozsony együttműködésének” - mondta Dr. Cser-Palkovics András, a királyok városának polgármestere. A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon belül megszervezett Koronázási Ünnepi Játékokon, Iveta Plšeková, Pozsony főpolgármester-helyettese, vezette szlovák delegáció is részt vett.

A táncszínház öt napot töltött a rendezvényen, ahol két alkalommal is előadták a megújult Felföldi leveleket. Helyszínenként több, mint 1500 ember díjazta hangos ovációval a táncosokat.

“Az egész estés táncszínházat augusztus 20-án a székesfehérvári Zichy színpadon, egy nappal később pedig a veszprémi Várszínpadon mutattuk be. Ezen kívül tartottunk Nemzetközi Folkestet, vezettünk Királyi Gyermekjátszót és részt vettünk számos felvonuláson is. Öt nap lefolyása alatt csaknem 8 000 néző látta az Ifjú Sziveket, ami számunkra óriási megtiszteltetés” - nyilatkozta a színház program menedzsere, Bartusz Réka.

Az Ifjú Szivek Táncszínház nem csak külföldön aktív, itthon is komoly tervei vannak az őszre. A pozsonyi belvárosi székházukban színházi évadot indítanak szeptembertől. Bővebb információk a www.ifjuszivek.sk weboldalon. A helyszínen készült videó pedig itt tekinthető meg:

(Forrás: Ifjú Szivek Táncszínház)