70. évforduló Nagydíja - Verstappen diadalával volt tele a nemzetközi sajtó

2020. augusztus 10. - 09:54 | Sport

A nemzetközi sajtó főként Max Verstappen váratlan diadalát taglalta a vasárnapi Forma-1-es 70. évforduló Nagydíjának másnapján, miután a Red Bull holland versenyzője remek taktikával megelőzte az idényt eddig uraló Mercedeseket, azaz a címvédő és hatszoros világbajnok brit Lewis Hamiltont, valamint a finn Valtteri Bottast.

70. évforduló Nagydíja - Verstappen diadalával volt tele a nemzetközi sajtó
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Anglia:

The Sun:

"Max Power: Max Verstappen meglepte a Mercedest, és győzött Silverstone-ban."

The Guardian:

"Az ünnepi futamhoz remekül illett, hogy egy tehetséges, ragyogó jövő előtt álló pilóta nyerte meg. A 22 éves Verstappen sikere nemcsak a harcias, ám körültekintő stílusának köszönhető, hanem a Red Bull figyelemreméltó helyzetfelismerésének is. Érezni lehetett az ellenállhatatlan tempót, amely a lelkesedésből és a kiváló versenyszellemből fakadt."

Olaszország:

Corriere dello Sport:

"Bombameglepetés a 70. jubileumon. A szezon ötödik futamának is Lewis Hamilton és a Mercedes uralmáról kellett volna szólnia, ennek ellenére a gumi- és boxstratégia döntött. A brit pilóta nem kockáztatott olyan sokat, mint az előző versenyeken, a pálmát pedig Verstappen vitte el, aki kilencedszer állhatott a dobogó tetejére."

La Gazzeta dello Sport:

"Kifizetődő volt Verstappen bátorsága. Charles Leclerc ismét megmentette a Ferrarit."

Spanyolország:

Marca:

"Az előrejelzések dacára Verstappen művészien megelőzte a Mercedeseket Silverstone-ban. Tudatosan építette fel a futamot azzal, hogy az első gumigarnitúra életét meghosszabbította, és ördögi tempót diktálva faképnél hagyta a Mercedeseket."

As:

"Verstappen vezeti az ellenállást. Mad Max hatalmas győzelmet aratott a Red Bull zseniális stratégiája, illetve Bottas hihetetlen megelőzése révén."

Franciaország:

Le Figaro:

"Verstappen gátat vetett a Mercedes-egyeduralomnak. Tökéletes hétvégét tudhat maga mögött, hála a merész gumistratégiának."

Ausztria:

Kronen Zeitung:

"Zseniális! A két Mercedes csak Verstappen kipufogóját nézte."

(MTI)

Címkék: Forma-1