750 néző tapsolt az Ifjú Szivek jubileumán

A Városi P. O. Hviezdoslav Színházban ma 750 néző látta az Ifjú Szivek Jubileumi Gáláját. 7 generációt, több mint 15 koreográfiát és mintegy 160 fellépőt tapsolt meg a közönség. A táncszínház jelenlegi táncosain kívül a Pozsony Táncegyüttes, az egykori énekkar és az Ifjú Szivek 2000-es, 90-es, 80-as valamint 70-es éveinek táncosai is színpadra léptek. Mindezt egy közös finálé követte, szatmári verbunkkal és csárdással. 

750 néző tapsolt az Ifjú Szivek jubileumán
Fotók: Ifjú Szivek

Az Ifjú Szivek megalakulásának 60., a táncszínház fennállásának pedig 15. évfordulóján szinte minden generáció teret kapott. A legfiatalabb fellépő, az Ifjú Szivek Táncszínház ifjúsági csoportjának tagja, 15 éves volt, ellenben a 70-es évek táncosai közt akadt olyan is, aki már betöltötte 70. életévét

A jubileumi műsort kétszer adták elő a nap folyamán, délután 16:00 órai, este pedig 19:00 órai kezdettel.”Olyan gyorsan elkeltek az esti jegyek, hogy kénytelenek voltunk egy délutáni előadást is megszervezni” - tette hozzá nagy örömmel Bartusz Réka, a táncszínház events managere.

Az első rész kiváló volt. Dusan egy nagyon tehetséges koreográfus!” - nyilatkozta az estről Novák Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas koreográfus, rendező, etnográfus, érdemes művész.

Az esti előadáson az Ifjú Szivek Táncszínház Hégli Dusan Kakukktojás című koreográfiáját mutatta be, amelyet a pozsonyi közönség november 12-én újra megtekinthet a kőszínházban.

Mindenkit szeretettel várnak!

 

(forrás: Ifjú Szivek Táncszínház)