„Szlovákia nem akar visszatérni a mečiari időkbe“

camera

1

„Szlovákia nem akar visszatérni a mečiari időkbe“

Fotó: TASR 

Megosztás

A kormány szilárdan kiáll, nem riad vissza és nem ijed meg, ha egyesek ki akarják vezetni Szlovákiát az Európai Unióból és a NATO-ból. Szlovákia felelősségteljes partner és szövetséges, és egyértelmű helye van ezekben a szervezetekben. Ezt Eduard Heger kormányfő jelentette ki kedden a szlovák külpolitikai központ jubileumi 20. értékelő konferenciáján.

A miniszterelnök rámutatott, hogy Szlovákiának sokkal nagyobb mértékben kell szembenéznie a dezinformációkkal és a szélsőségesek támadásaival. Szerinte Szlovákia egykori vezetői a dezinformációs színtér vezetőivé váltak, és vissza akarják vinni az országot a mečiari időkbe, ebben a korszakban volt ugyanis Szlovákia ellenség a nyugat számára.

„Szlovákia nem akar visszatérni ezekbe az időkbe“ – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormányfő a konferencián elmondta, a kormány növelni akarja a dezinformációk elleni harc intenzitását. Ennek keretén belül intenzívebbé akarják tenni a tájékoztatást, hogy az emberek tisztában legyenek vele, miként harcolt Szlovákia a demokráciáért. Heger erősíteni akarja az együttműködést az EU-val, a NATO-val és Ukrajnával.

Egyúttal hangsúlyozta, a demokrácia, a béke és a szabadság nem magától értetődő dolgok. Azokon az embereken állnak, akik hisznek benne és elismerik. A demokráciapárti értékek újjáélesztése Heger szerint kiemelt feladat.

Kapcsolódó cikk:
Čaputová fontos dologra szólította fel a politikusokat és a diplomatákat a külpolitika kapcsán

(TASR)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program