8. POZSONYI MAGYAR VIGADÓBÁL

2018. január 31. - 09:21

A szervezők célja idén nem csak az volt, hogy színvonalas bált szervezzenek Pozsony legszebb helyszínén, hanem hogy az mindenki számára elérhető legyen. Tervük valóra vált, s így minden várakozást felülmúlt a január 27-én már 8. alkalommal megrendezett Pozsonyi Magyar Vigadóbál. Sikerült megvalósítaniuk a legnehezebb feladatot, hogy igényes de szórakoztató műsort állítsanak össze, s teltházas legyen a rendezvény. A támogatóknak köszönhetően a magyar alapiskola és gimnázium tanulóinak szülei engedményes áron vehettek belépőjegyet, s így minden érdeklődő együtt bálozhatott. Ezen felül Solymos László a bál védnöke a bál vendégeinek hozzájárulásával összegyűlt anyagi támogatást is átadhatott az iskola igazgatójának Morvay Katalinnak.

8. POZSONYI MAGYAR VIGADÓBÁL
Fotók: BI (Balla Igor)

A Vigadót azért építettették elődeink, hogy itt találkozzunk, bálozzunk és szórakozzunk, tehát ez a helyszín jár nekünk pozsonyi magyaroknak – mondta üdvözlő beszédében Balla Igor a Vigadóbál megálmodója és főszervezője. Sőt sokkal gyakrabban kellene találkoznunk, más jellegű rendezvényeinken is, hogy tovább gazdagíthassuk a néhai koronázó város háromnyelvű kultúráját, mert egyre gyorsabban fogyunk.

Képen: For You, hazai magyar és szlovák tagokból álló énekegyüttes

Az est folyamán fellépett a szlovákiai magyar és szlovák tagokból álló For You énekegyüttes, Kovács Kati – akit csak több ráadás után engedtek le a színpadról, valamint Wolf Kati.

Képen: Kovács Kati

Képen: Solymos László a Vigadóbál védnöke, Wolf Kati és Solymos Klaudia

A bál díszvendége Borbély Alexandra volt. Ez a fiatal felvidéki magyar színésznő Nyitra mellől Nagycétényről jutott el az egyik legmagasabb elismerésig. 2017-ben átvehette a Legjobb Európai színésznő díjat, a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért, melynek főszereplője. A film már az 5 legjobb Oscar díjra lejölt film között szerepel.

Képen: Borbély Alexandra – az Európa legjobb színésznője díj birtokosa a Testről és lélekről címü Oscár díjra jelölt film főszereplője - Balla Igor a Vigadóbál főszervezője és Morvay Katalin a Pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium igazgatója

A vendégek késő hajnalig mulattak, és Mezei Ernő cigányzenekarának kíséretében közös dalolással zárták a bált.

Képen: Mezei Ernő cigányzenekara és a daloló vendégek

(PR-cikk)