835 eurót talált a kaszinóban, a biztonsági kamerába bámulva áldotta az égieket

"Szemtelensége nem ismer határokat: eltulajdonította a pénzt és őszintén örül a kamerák előtt" - ezzel a címmel tette közé a hatóság azt a felvételt, amelyet egy zólyomi kaszinó biztonsági kamerája rögzített.

835 eurót talált a kaszinóban, a biztonsági kamerába bámulva áldotta az égieket
Fotó: rendőrség

A videón az látható, ahogy tavaly december 21-én a kaszinó vendége éppen távozik a teremből, ám közben az egyik nyerőgépnél észrevesz egy pénzköteget, meglepődve összecsapja a tenyerét, felmarkolja a lóvét, a biztonsági kamera felé fordulva hálát ad az égnek, és miután töpreng egy sort azon, hogy dobjon-e a talált pénzből valamelyik nyerőgépbe, inkább angolosan távozik a teremből.

Az elkövető arra valószínűleg nem gondolt, hogy a 835 eurónyi készpénz a jogos tulajdonost illeti meg, nem őt. A pénz egyébként az egyik nyerőgép teljes forgalma volt, és a kaszinó személyzete felejtette ott, miután kiürítette a masinát.

A rendőrség most a lakosság segítségét kéri a bűncselekmény felderítéséhez. Aki felismeri a felvételen látható kopasz személyt, értesítse a rendőrséget a 158-as segélyhívószámon.

Aki kis értékű, idegen talált tárgyat, esetleg készpénzt eltulajdonít, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Amennyiben tettével nagyobb kárt okoz, hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

(para)