Gyertek piálni! Itt a videó, amin Sulík még miniszterként arra biztat Dubajban, hogy igyák ki a bárpultot

camera

1

Gyertek piálni! Itt a videó, amin Sulík még miniszterként arra biztat Dubajban, hogy igyák ki a bárpultot

Facebook 

Megosztás

Richard Sulík pácba került. A volt gazdasági miniszter egy ideje azzal a váddal szembesül, hogy még tavaly két kézzel szórta az állam pénzét a dubaji világkiállításon. Erre meg itt egy felvétel, amit egyesek azzal a szándékkal szellőztettek meg, hogy bekavarjanak az SaS vezetőjének.

A Smer most tett közzé egy videót, amelyen az látható-hallható, ahogy az expó helyszínén Sulík, még miniszterként arra szólítja fel a szlovák pavilon éttermében tartózkodó vendégeket, hogy "igyák ki a bárpultot".

Az exminiszter szerint 2022 márciusában, az expo utolsó napján ünneplés zajlott a pavilonban, és mindenkit meghívott egy italra. A "fogyasztásra", italozásra való felszólítását ő azzal magyarázza, hogy az összefüggött az Egyesült Arab Emírségek szigorú alkoholpolitikájával. Konkrétan azzal, hogy a helyszínre rendelt italokat nem szabadott elszállítani.

Amúgy meg a dubaji világkiállításhoz kapcsolódó esetleges könyvelési szabálytalanságokat, amelyekre Sulík utódja, Karel Hirman hívta fel a figyelmet, a könyvelőknek kell kezelniük, véli az SaS vezetője. A pártelnök hangsúlyozta, a kiállítás ideje alatt a saját számláit rendre kifizette. Az exminiszter szerint az a mérvadó, hogy a kiállítás költségvetését betartották.

(Sme/para)


Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program