865 kg kupakkal járultak hozzá a gútai Tomika gyógykezeléséhez

2019. július 30. - 20:28 | Régió

Nagy sikerrel zárult a hétvégén megrendezésre kerülő vásárúti Retro autó-motor találkozó jótékonysági kupakgyűjtése.

865 kg kupakkal járultak hozzá a gútai Tomika gyógykezeléséhez
Fotók: Paksi Tibor archívuma- További felvételekért kattints!

Retró autók tömkelege lepte el a Csallóközt szombaton. A találkozó mostanra hagyományosnak mondható, hiszen immár hatodik alkalommal kerítettek rá sort. A felvonulás célja, hogy a csallóközi emberek minél több régi típusú járművet megismerjenek. Az autók és a motorok a felvonulás után Vásárúton, a községháza előtti téren gyülekeztek, ahol kicsik és nagyok egyaránt kedvükre szemügyre vehették azokat.

A találkozó az előző évekhez hasonlóan idén is rendelkezett jótékonysági vonallal. „Sajnos egyre több rászoruló kis beteg van. Az ő gyógyulásukhoz szeretnénk legalább ezzel a kis segítséggel hozzájárulni. Óriási köszönet jár Nádszegnek és Nyárasdnak, mely községek hozzájárultak a kupakgyűjtéshez, továbbá a vásárúti óvodának és a nyékvárkonyi vöröskereszt szervezetnek, Antal Katalinnak, akik 14 zsák kupakkal járultak hozzá az akciónkhoz. Rajtuk kívül természetesen mindenkinek hálás vagyok, annak is, aki akár csak egyetlen kupakkal is segített”- húzta alá Paksi Tibor, az esemény főszervezője.

A sok segítő szándékú ember 865 kg kupakot gyűjtött össze, mely az esemény történetében rekordmennyiségűnek számít.

„Mikor megláttam e számot, nem akartam hinni a szememnek”- mondta Paksi Tibor. A kedvezményezettet illetően a szervezők választása idén egy kilencéves gútai kisfiúra, Nagy Tamáskára esett.

A hétvégén nagy pompával történő átadásra készültek. Tamáska nagy kedvence a rendőrautó, így a főszervező rendőri kísérettel is készült. „A rendőrautó az egyetlen, ami mosolyt csal Tamáska arcára, tudtam meg a kisfiú édesanyjától. Ezért szerettem volna ilyen módon kedveskedni a kicsinek.” Sajnálatos módon azonban az átadó kísérőprogramja elmaradt az időjárás viszontagságai miatt. A család az eredeti tervekhez híven megjelent az eseményen, így szimbolikusan átadták nekik a kupakokat. Ekkor még csak körülbelüli számot tudtak mondani a mennyiséget illetően. A tényleges átadásra tegnap délután került sor, amikor Paksi Tibor és csapata személyesen szállították el az összegyűjtött kupakokat Gútára. A hivatalos mérések is megtörténtek, összesen 865 kg kupakkal járultak hozzá Nagy Tamáska gyógykezelésének anyagi költségeihez.

Ezen túl, a Retró autó-motor találkozón jelen voltak a MasterChef Junior magyarországi televíziós gasztrovetélkedő kis szakácsai is, köztük egy vásárúti, kilencéves szakácscsemetével, Glóriával. Palacsintát és magyaros lecsót készítettek és árusítottak szombaton. Az ebből befolyt összeget befőttesüvegekbe gyűjtötték és felajánlották a kisfiú családjának. „Két darab ötliteres befőttesüveg telt meg pénzzel. Ezeket tegnap délután a vásárúti kislány, Glória személyesen adta át a családnak”- fűzte hozzá a főszervező.

A gútai család nagy örömmel fogadta az adományt, Tomika arcára is sikerült mosolyt csalniuk.

SzC