Fizetett hirdetésként tolta Szlovákiában a magyar kormány a migráció veszélyeiről szóló videóját

camera

1

Fizetett hirdetésként tolta Szlovákiában a magyar kormány a migráció veszélyeiről szóló videóját

Orbán Viktor és Peter Pellegrini a röszkei tranzitzónában / Fotó: MTI Szigetváry Zsolt 

Megosztás

A Miniszterelnöki Kabinetiroda Szlovákiában is reklámozta a migráció veszélyeiről szóló videóját - írja a Szabad Európa. 

A reklámokat Lengyelországban is hirdették, amelyeket a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fizette szeptember 28. és október 11., valamint október 10. és 24. között. Emlékeztetőül: Szlovákiában szeptember 30-án, míg Lengyelországban október 15-én tartottak választásokat.

AZ EMLÍTETT REKLÁMVIDEÓ:

A Szabad Európa szerint azért is érdekes az időzítés, mert a szlovákiai választások előtt hirtelen nagyobb számban jelentek meg migránsok Dél-Szlovákiában. Egyes politikusok akkor azt állították, hogy az Orbán-kormány áll a menekültáradat mögött, célja pedig az, hogy segítse szövetségesét, Robert Ficot.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által fizetett, Szlovákiában terjesztett videó

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által fizetett, Szlovákiában terjesztett videó

Mint ismert, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szeptember 26-án és 27-én Szlovákiában kampányolt a Szövetségnek. Az egyik kampányrendezvényen tett kijelentései miatt a szlovák külügyminisztérium bekérette Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét. A nagykövetet arra kérték, tolmácsolja a magyar miniszternek Szlovákia fenntartásait a választási kampányba való beavatkozásával kapcsolatban, és konkrét politikai szubjektumok támogatása miatt.


(Szabad Európa, parameter)

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program