885 milliót költöttek a közlekedésre, de további egymilliárd euró áll még rendelkezésre

Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (OPII) az európai uniós alapok legsikeresebb programjai közé tartozik az uniós pénzek leszerződését és lehívását tekintve. A közlekedési és építésügyi minisztérium hatáskörébe tartozó alapok felhasználásának dinamikája magasabb, mint az operációs programok uniós átlaga - közölte a Paraméterrel a közlekedésügyi minisztérium sajtóosztálya.

885 milliót költöttek a közlekedésre, de további egymilliárd euró áll még rendelkezésre
Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter (balról a második) a Híd parlamenti képviselőivel, Cséfalvay Katalinnal, Bastrnák Tiborral és Jakab Elemérrel a párt júniusi közgyűlésén (Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció)

A jelenleg lekötött két milliárd euró fele a szlovákiai autópályák építésére irányul.

„Örömmel állapítottam meg, hogy az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program a legsikeresebb operatív programok egyike Szlovákiában valamint Európában is. Képesek vagyunk hatékonyan felhasználni a jelenleg rendelkezésünkre álló eszközöket, és újabb források elfogadására, elsősorban a gyorsforgalmi utak és az 1. osztályú utak építésére”

– mondta Érsek Árpád közlekedési és építésügyi miniszter.

Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból jelenleg 885 millió euró lehívására került sor (18,51 százalék), ez a Szlovákiában lehívott európai uniós alapok 45 százaléka.

A minisztérium szerint az európai uniós pénzügyi alapokon keresztül megvalósított projektekből származó előnyöket Szlovákia minden részének lakói érezhetik.

Pozsony megyében az uniós források a tömegközlekedés fejlesztésére irányulnak. A fővárosban további 15 új, korszerű villamos közlekedik, és a villamosvonalak felújítását valamint kiépítését célzó projektek előkészítése is folyamatban van.

Nyitra és Nagyszombat megyében elsősorban az 1. osztályú utak felújításába fektetik az uniós forrásokat

Szlovákia többi régiójában (középen és keleten) a tárca folytatja az autópályák és gyorsforgalmi utak kulcsfontosságú szakaszainak kiépítését. Több elhanyagolt útszakaszt és hidat is felújítottak. A vasúti közlekedés korszerűsítésének keretében elérkezett a Zsolna előtti utolsó kilométerek rendkívül igényes vonalainak felújítása is. A tömegközlekedés támogatására irányuló projektek kapcsán új trolibuszokat kapott Zsolna és Eperjes, Kassán pedig új villamosok közlekednek.

Az országban 46 új (elektromos és dízel meghajtású) regionális vonat áll üzembe 2019 végéig. 

Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program céljai:

  • 140 km autópálya és gyorsforgalmi út
  • 300 km 1. osztályú út
  • 40 km vasútvonal
  • 15 km villamosvonal
  • 116 vonat és városi tömegközlekedési eszköz

(para)