Michelko: Még korrigálhatjuk a Btk.-módosításait, ha az államfő visszadobja a javaslatot

camera

1

Michelko: Még korrigálhatjuk a Btk.-módosításait, ha az államfő visszadobja a javaslatot

Roman Michelko (TASR) 

Megosztás

A parlament kulturális és médiabizottságának elnöke, Roman Michelko (SNS) kijelentette, javítanak a Btk.-módosításokon, amennyiben Zuzana Čaputová államfő visszaküldi azt a parlamentnek. Ezt a Markíza TV Na telo című vasárnapi műsorában nyilatkozta. Mária Kolíková (SaS) parlamenti képviselő emlékeztetett arra, hogy a koalíció hazugságokat állít, amikor Szlovákiát más országokkal hasonlítja össze.

„Tudunk vitát nyitni erről, és végül korrigálhatjuk a módosítást“ – tanácsolta Michelko, mondván, tisztában van az erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatos téma rendkívüli érzékenységével.

Szavai szerint azonban jóhiszeműen jártak el, a környező fejlett országoknak megfelelően változtatták meg a törvényt, ahol erről szakértők is tárgyaltak.

Kolíková valótlanságokra hívta fel a figyelmet, szerinte a koalíció nem mond igazat, amikor Szlovákiát más országokkal, Csehországgal, Ausztriával vagy Németországgal hasonlította össze. „Ott valami egészen más van“ – jegyezte meg, rámutatva a más országok Büntető Törvénykönyveiben szereplő elévülési időkre. Michelko ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy lehet, hogy nem kaptak „pontos információkat“.

TASR

A cikk szerzői

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program