9 sérült egy dél-karolinai éttermi lövöldözésben, 2 halott fiatal egy pittsburghi buliban

2022. április 18. - 09:14 | Külföld

Két városban is lövöldözés volt az Egyesült Államokban. Az egyik esetben Dél-Karolina egyik éttermében 9-en megsérültek, a másik esetben pedig egy pittsburghi házibuliban 2-en meg is haltak.

9 sérült egy dél-karolinai éttermi lövöldözésben, 2 halott fiatal egy pittsburghi buliban
A pittsburghi házibuli helyszíne (Fotó: AP/TASR)

A CNN azt írta, hogy egy személy egy dél-karolinai, furmani étteremben nyitott tüzet egy húsvéti ünnepély résztvevőire. Az esetről egyebet egyelőre nem árultak el.

Egy nappal korábban egyébként az állam fővárosában, Columbiában is lövöldözés volt egy bevásárlóközpontban, mely során 14-en sebesültek meg.

A 444 az ABC-re hivatkozva viszont közölte, hogy lövöldözés tört ki egy pittsburghi Airbnb-lakásban is, ahol házibulit tartottak. A támadó legalább 50 lövést adott le több fegyverből, a mintegy 200 jelenlévőből soan az ablakokon át menekültek. A portál szerint két fiatal a helyszínen meghalt, 8 másik megsebesült.

Írtak ugyanakkor arról is, hogy kilenc nap alatt ez már a harmadik eset, mely során egy Airbnb-n keresztül bérbe adott lakóegységben tört ki lövöldözés. Korábban Houston egyik külvárosában és a kaliforniai Sacramentóban is történt hasonló eset, utóbbinál egy kamasz meghalt.

(444/CNN)