90 ezer nézőt várnak a Wembley-be az angol-német női futballmeccsre

2019. november 6. - 09:35 | Sport

Telt ház, 90 ezer néző várja szombaton a Wembley Stadionban az Anglia-Németország női labdarúgó-mérkőzést - ez európai csúcsot jelent.

90 ezer nézőt várnak a Wembley-be az angol-német női futballmeccsre
Illusztrációs felvétel: Binti Sports

Női labdarúgó-találkozón a világcsúcsot az 1999-es világbajnoki döntő tartja: a pasadenai Rose Bowl stadionban 90 185 néző látta, amint a házigazda amerikai válogatott 0-0-s végeredmény után tizenegyes-párbajban jobbnak bizonyult a kínai csapatnál.

Európában a rekord egy angol-német válogatott találkozó: 2014 novemberében 55 ezer néző váltott jegyet a londoni Wembley Stadionba a 3-0-s vendéggyőzelemmel végződött barátságos összecsapásra.

Marozsán Dzsenifer, a németek magyar származású sztárja szerint az érdeklődés annak is köszönhető, hogy Angliában "extrém módon" fejlődik a női foci.

„A nagy Premier League-csapatok egy ideje nagyon sok pénzt áldoznak a női futballra, és a női együttesek rendelkezésére bocsátják a stadionjukat. Erről kellene a Bundesligában is példát venni” - mondta a 27 éves olimpiai és Európa-bajnok játékos. Hozzátette, nagyszerű üzenet a női labdarúgók számára, hogy telt ház lesz a Wembley-ben.

MTI

Címkék: wembley, női foci