93 éves nénire rontott rá diószegi házában két taknyos, még a gyűrűjét is elvették!

2020. február 22. - 09:09 | Régió

A rendőrség elfogta a két feltételezett tettest, egy 18 és egy 14 éves fiatalt.

93 éves nénire rontott rá diószegi házában két taknyos, még a gyűrűjét is elvették!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

A két fiatal a napokban az esti órákban érkezett a 93 éves, egyedül élő diószegi néni házához. A villanyszekrénynél lekapcsolták az áramot a házban, majd a hálóablakon keresztül bejutottak. 

Az idős néni olyannyira megijedt, hogy a szobából a konyhába vezető ajtót rájuk zárta, mivel azonban üveges volt, ez nem akadályozta meg a betörőket, hogy kitörjenek onnét. Kitörték az üveget, majd rátámadtak a gyenge és védtelen, megrémült asszonyra. Fellökték, miután pedig a földre esett, leszedték az ujjáról a gyűrűjét és elvitték a nyakláncát is. 

Az anyagi kár összesen 330 eurót tesz ki, az idős néni által elszenvedett sokk azonban felbecsülhetetlen. Másnap reggelig ki sem mozdult, csak akkor tudta elmondani a szomszédoknak, mi történt. Szerencsére fizikailag nem sérült meg.

Kihívták a rendőröket, akik hamar el is fogták a két feltételezett tettest, majd meggyanúsították őket védett személy ellen elkövetett betöréssel és rablással. Az idősebbiket azonnal vitték a börtönbe, a fiatalabbik viszont kihallgatása után távozhatott, ő szabadlábon védekezhet. Védett személy, nyugdíjas ellen elkövetett rablásért 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik az idősebb elkövetőt, a fiatalabb esetében a kiszabható tétel feleződik - tájékoztatta a Paramétert Martina Kredatusová kerületi rendőrségi szóvivő.

(parameter)