945 ezer eurónyi projektet hagytak jóvá Ficóék a Dunaszerdahelyi járásban, de nincsenek köztük a Hájos által emlegetett körforgalmak

2024. március 28. - 07:00 | Régió

A Fico-kormány szerdai, galántai kihelyezett ülésén szó esett arról, hogy mintegy 1,9 millió eurónyi projektet hagytak jóvá a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban, majd a kormányülést követő sajtótájékoztatón Hájos Zoltán azzal dicsekedett, jó híre van a dunaszerdahelyiek számára, mivel a kormány meghallgatta óhajukat és megépülhet a körforgalom a63-as főút pódafai és karcsai úti kereszteződésében. Nos, a kormányhatározat egyikre sem tartalmaz támogatást, és csak olyan feladatot szab a közlekedésügyi miniszternek ebben a témakörben, ami már csaknem teljesült.

945 ezer eurónyi projektet hagytak jóvá Ficóék a Dunaszerdahelyi járásban, de nincsenek köztük a Hájos által emlegetett körforgalmak
Hájos Zoltán (Fotó: Cséfalvay Á. András)

„Jó hírem van a dunaszerdahelyieknek, két körforgalom is épülhet a 63-as úton, Dunaszerdahely mellett” - jelentette be Hájos Zoltán a kormány ülését követően Galántán.

Ha viszont ITT belekukkantunk a határozatba, amit a kormány jóváhagyott, abban legfeljebb újabb ígéretet találunk, amiről a dunaszerdahelyi polgármester a Szlovák Közútkezelő Vállalat vezetésével történt találkozói után néhányszor már eldicsekedett.

Nos, a kormányhatározat feladatul szabja a közlekedésügyi miniszter számára, hogy a Szlovák Közútkezelő Vállalaton keresztül az idei év végéig kössön együttműködési megállapodást Dunaszerdahely városával a tervdokumentáció beszerzése és a kivitelező kiválasztása céljából a pódafai úti körforgalmat illetően, és ugyancsak az év végéig írják ki a közbeszerzést a karcsai útira vonatkozóan.

Korábban már többször is megírtuk, hogy a Pódafai út és a 63-as főút kereszteződése az egyik leginkább balesetveszélyes csomópont a járásban. Idén is történt már ott baleset, konkrét karambolról viszont legutóbb tavaly decemberben írtunk. November elején és két héttel korábban is tehergépkocsi ütközött egy személykocsival, a két eset között viszont történt egy harmadik baleset is. Szeptemberben egy kisbusz karambolozott, a balesetnek több súlyos sérültje is volt. Július végén egy 37 éves motoros vesztette életét, amikor egy, a Pódafai útról kihajtó személykocsi oldalának csapódott. Augusztus közepén pedig hasonló körülmények között ütközött két személykocsi, akkor hárman könnyebben sérültek meg.

Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester a balesetek sűrűsége miatt tavaly az állami szerveket okolta, és azok tétlenségét vetette fel a Metrans vállalat vezérigazgatója is, amely a körforgalom tervdokumentációjának elkészítését vezette, és szintén szorgalmazza a kamionjaik közlekedését is megkönnyítő csomópont kialakítását. A város polgármestere és a Metrans képviselője az ősz folyamán találkozott az útigazgatóság vezetésével, és ismét tanácskoztak a körforgalom jelentőségéről. A Metrans akkor ismét vállalta a tervdokumentáció elkészítését, Hájos pedig jelezte, a város az építkezési engedélyeztetés folyamatában tudna segíteni, ha az állam megtalálná a forrást a körforgalom kiépítésére. A forrást még a mostani kormányhatározatban sem találták meg, sőt, egy olyan tervdokumentációt dolgoztatnának ki közpénzből, amely már elkészült és/vagy annak aktualizálását vagy újbóli elkészítését egy magáncég vállalta, melynek érdeke fűződik a körforgalom megépüléséhez.

A másik körforgalom a karcsai úti, mely kapcsán Mórocz Péter egyházkarcsai polgármester már tavaly júliusban úgy fogalmazott, az idei év végéig elkészülhet. „Volt ugyan csúszás a részünkről, időközben viszont, mikor a nyomvonalat készítették az R7-es gyorsforgalmi útra, megváltoztatták a vonatkozó parcellaszámokat, és nekünk ilyen módon át kellett dolgoznunk a projektdokumentációt és a vázrajzokat” – mondta 9 hónappal ezelőtt, hozzátéve, a realizációs projekttel már finiselnek, és arra várnak, hogy az útkezelők mikor írják ki a közbeszerzést a megvalósításra.

Érdemes tudni viszont, hogy ez a körforgalom addig létezik majd, míg ide nem ér az R7-es nyomvonala – ha egyáltalán valaha ideér. Az NDS évekkel ezelőtti látványtervei alapján a gyorsforgalmi egyik sávja lesz a jelenlegi 63-as főút, és ezen a ponton, a kereszteződés felett halad majd át az R7-es felüljárója. Akkor tehát most tervezett körforgalom megszűnik, pontosabban átkerül Dunaszerdahelyhez közelebb, a villanytelep mellé, ahol is az újonnan megépülő 63-as halad majd.

A kormányhatározat egyébként a gyorsforgalmival kapcsolatban is tartalmaz egy pontot, mégpedig azt, hogy ugyancsak a közlekedésügyi miniszternek kissé nyakatekert módon feladatul szabja, az idei év végéig készüljön egy tanulmány az R7-es megépítése folytatásának lehetőségéről PPP-projekt keretén belül.

A körforgalmakra tehát semmilyen összeget nem hagytak jóvá, ellenben 945 ezer eurót mégiscsak idecsatornáz a kormány. A járás mind a 67 települése kap kisebb-nagyobb összeget különböző projektekre. A legnagyobb tétel ezek közül Nyékvárkonyba megy, 82 ezer eurót hagytak jóvá a kanalizáció bevezetése utáni aszfalthelyreállítási munkákra. 72 ezer euró megy Légre, ugyancsak útjavításokra, illetve Kolónia falurész járdáinak kiépítésére. 47-47 ezret hagytak jóvá Albár, illetve Hodos községek számára. Előbbi a közvilágítás rekonstrukciójára, illetve a temető területén történő rekonstrukciós munkálatokra, utóbbi pedig egy szabadidős zóna kialakítására használhatja fel. Dunaszerdahely és Bős 40 ezer eurót kap játszótérépítésre és közpark-revitalizációra. 37 ezer eurót kap Nagymad község a községi hivatal lépcsőjének felújítására és az önkéntes tűzoltók szertárára, 36 ezret Somorja játszótérépítésre, 33 ezret Ekecs tornateremfelújításra, 32-32 ezret ezret pedig Nagypaka a szabadidóközpont belső átépítésére és Egyházkarcsa a ravatalozója felújítására. Az összes jóváhagyott projekt ITT található.

(SzT)