973 ecstasy tablettát rendelt a szerdahelyi postára, azóta a hűvösön csücsül

A Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi főosztálya a Pénzügyi Igazgatóság bűnügyi hivatalával közreműködve kábítószeres bűnelkövetőt fogott el Dunaszerdahelyen.

973 ecstasy tablettát rendelt a szerdahelyi postára, azóta a hűvösön csücsül
Fotók: rendőrségi felvételek

Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő közlése szerint a rendőrök egy "forró információt" szereztek, miszerint egy dunaszerdahelyi férfi postafiókjába kábítószert tartalmazó küldemény érkezett.

Május 3-án dél körül, amikor a 31 éves, Dunaszerdahelyen élő Péter a postán átvette a külföldről érkező csomagokat, a zsaruk azonnal lecsaptak rá. 

Péter csomagjában ecstasy tabletták voltak, mégpedig nem kis mennyiség, összesen 973 darab. A bogyók feketepiaci összértéke a hatóság szerint 9730 euró.

Miután a gyanúsítottat letartóztatták, dunaszerdahelyi lakásán is házkutatást tartottak, ahol drogterjesztéshez használt eszközöket - digitális mérlegeket, zacskókat, fecskendőket -, valamint 20 egyszeri adagnak megfelelő mennyiségű pervitint is lefoglaltak. 

Az ügyben illetékes vizsgálótiszt kábítószerbirtoklás és -terjesztés bűncselekménye miatt indítványozott vádemelést a dunaszerdahelyi drogdíler ellen, és kérvényezte a férfi előzetes letartóztatását is. Ennek a bíróság is eleget tett, így május 7-én a 31 éves Pétert büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. Nem valószínű, hogy egyhamar szabadul, ugyanis az ekkora mértékű kábítószer-birtoklásért 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki rá a bíróság.

(parameter)