ABSZURDISZTÁN: Grendel Lajost a tudta nélkül Magyarországra lopta a magyar közmédia

Barak László | 2017. május 25. - 13:32 | Vélemény

„A Kossuth rádió Rádiószínháza bemutatja az Einstein harangjai című hangjátékot. A sorozat Grendel Lajos regénye nyomán készült” – tájékoztat a a magyar közmédia képviselője vonatkozó beharangozójában.

ABSZURDISZTÁN: Grendel Lajost a tudta nélkül Magyarországra lopta a magyar közmédia
Fotó: Facebook

Minő örvendetes hír, lelkesedik az ember, amíg az e-mail-ben küldött szöveget tovább olvasva le nem esik az álla. Merthogy egy bekezdésben a következő áll:

„Grendel Lajos felvidéki magyar író, kritikus és egyetemi tanár, kiadóvezető és folyóirat-szerkesztő, Magyarországra települése előtt többek között a Szlovákiai Magyarok Értelmiségi Fórumának is szóvivője volt.”

Mi vaaaan?!!!

Lajosunk Magyarországra költözött volna??? És mi, volt kollégái itt a Paraméternél oly tájékozatlanok, hanyagok, bambák lennénk, hogy ez a komoly hírértékű magánéleti döntés elkerülte a figyelmünket? Hallatlan!!! No, de mindegy, a valamirevaló szerkesztő ilyenkor fogja a telefont, hogy személyesen ellenőrizze az efféle meglepő infó valóságtartalmát. Lajos persze nem veszi, nyilván jó oka lehet rá, így aztán nejét, Grendel Ágotát hívjuk, hogy megtudjuk, mikor hagyott bennünket cserben a férje... Még jó, hogy rövid úton beigazolódik sejtésünk: Grendel Lajos Magyarországra költözése bizony kacsa, illetve vaskos tévedés. Lakhelye ugyanis változatlanul Pozsony!

Ennyike. Ami viszont holtbiztos, a tanulságot mindebből nem minekünk kell levonni...!

Az Einstein harangjai című ­– német, francia és szlovák fordításban is megjelent­ – nagy sikerű regény cselekménye egyébként „Abszurdisztánban” játszódik.

(Kossuth Rádió, Rádiószínház 2017. május 29-június 2., 21.30-21.55.)”