Addig űzték az ipart a szlovák embercsempészek, amíg le nem buktak – Ausztriában kerültek rács mögé

2020. augusztus 13. - 14:27 | Belföld

Az osztrák nyomozók eljárást indítottak három szlovákiai férfi ellen, akik a gyanú szerint legalább 50 menekültet csempésztek az országba.

A 38, 40 és 47 éves férfi a Bécshez közeli Korneuburgban került előzetes letartóztatásba. A rendőrség további embercsempészek után nyomoz. A három férfi ezer eurót kért személyenként, így legalább 50 ezer euróra tettek szert.

Két gyanúsítottat június 23-án vettek őrizetbe Csehországban, a harmadikat pedig július 2-án Senicán. A férfi, akit múlt héten pénteken adtak át Ausztriának, bevallotta, hogy 2019-ben is csempészett embereket.

Az osztrák rendőrség csütörtöki jelentése szerint bizonyították, hogy a gyanúsítottak idén január 30. és február 19. között 25 afgán menekültet csempésztek be Ausztriába. A csoportokat három járművel szállították el a magyar-szerb határtól Szlovákián át az ausztriai Dobermannsdorfba.

A nyomozás során kiderült, hogy a 38 és 40 éves férfit március 9-én elkapták Magyarországon, ahol tíz afgán személy csempészéséért kétéves feltételes szabadságvesztésre ítélték őket.


TASR/para