Adócsalókat vert bilincsbe a NAKA Dunaszerdahelyen!

Nagyszabású bevetést hajtott végre a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kedden Dunaszerdahelyen.

Adócsalókat vert bilincsbe a NAKA Dunaszerdahelyen!
Fotó: TASR - illusztráció

Kedden délelőtt futótűzként terjedt Dunaszerdahelyen a szóbeszéd, miszerint a rendőrség kommandósai a kora reggeli és délelőtti órákban több helyen is házkutatást tartottak, és több személyt is őrizetbe vettek a városban, illetve a Csallóköz területén.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, aki a Paraméter kérdésére válaszolva megerősítette a NAKA akciójának hírét.

"Az akció tényét megerősítjük. Az Országos Rendőr-főkapitányság égisze alatt működő Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) munkatársai jelenleg is dokumentálják a vizsgált adóbűncselekményeket"

- tájékoztatta szerkesztőségünket Martin Wäldl rendőrségi szóvivő, aki azt is közölte, hogy jelenleg nem áll módjában részleteket közölni az üggyel kapcsolatban. "Akkor nyújtunk csak bővebb tájékoztatást, amikor azt a jelenleg is folyó vizsgálat körülményei lehetővé teszik" - tette hozzá Wäldl.

Hivatalosan meg nem erősített információink szerint az őrizetbe vett gyanúsítottak száma megközelíti az egy tucatot, akik között több, a dunaszerdahelyi éjszakai életben közismert személy is van.

(parameter)