Adventi koszorú gyertyája okozhatta a tüzet a kassai lakóházban, nem igazolódott be a gázrobbanás (FOTÓK)

2020. december 9. - 23:41 | Régió

Nem igazolódott be, hogy gázrobbanás okozta a tüzet szerdán este a kassai lakóházban.

Adventi koszorú gyertyája okozhatta a tüzet a kassai lakóházban, nem igazolódott be a gázrobbanás (FOTÓK)
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

Több személy, köztük gyerekek is megsérültek, miután tűz ütött ki egy kassai lakóházban szerdán, az esti órákban – írtuk korábban. A tűzeset egy Ovručká utcai lakóházban történt.

A tűzoltóság szerint az első jelentések robbanásról szóltak, majd később a város szóvivője, Vladimír Fabian is úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg gázrobbanás történt a lakóházban, ez azonban nem igazolódott be. A Szlovák Gázművek (SPP) munkatársa, Milan Vanga a TASR hírügynökségnek megerősítette, hogy a tűz eloltását követően nem mértek gázt a levegőben és a gázberendezésekben sem észleltek kárt.

Kassa polgármestere, Jaroslav Polaček elmondta, a történtek során senki nem sérült meg súlyosan. A lakóházból 22 személyt evakuáltak. A kassai tűzoltóság igazgatója, Jozef Fedorčák közölte, a tüzet valószínűleg egy adventi koszorú gyertyája okozta.

Polaček is megerősítette, hogy az előzetes feltételezések ellenére nagy valószínűséggel nem gázszivárgás okozta a tüzet.

A lángok egy ötödik emeleti lakásban csaptak fel. A felsőbb szinteken található lakásokig nem terjedtek el a lángok, a füst azonban igen, ezért volt szükség azok kiürítésére.

Az érintett lakásban a tűz keletkezésekor egy nő tartózkodott két gyerekkel, ők azonban egy másik helyiségben voltak. „Amikor észlelték, a saját lábukon hagyták el a lakást, és elsősegélyben részesítették őket. A lakóházból egy másik kisgyermeket is evakuáltak, akit az édesapja vitt ki a házból a tűzoltók jelenlétében” – mondta Fedorčák, majd hozzátette, egy személyt a nyolcadik emeletről kosaras emelővel hoztak le.

A lángokkal 22 tűzoltó küzdött. Polaček elmondta, az alsó szinteken lévő lakások az oltás közben beáztak, egyikben sincsenek jelenleg lakók, elszállásolásukról a város gondoskodik. Egyelőre nem tudni, hogy mikor térhetnek vissza a lakásokba.

A kassai Louis Pasteur Egyetemi kórházba 19 személyt vittek be. Monika Krišková, a kórház kommunikációs osztályának munkatársa elmondta, a legtöbb páciens könnyebben sérült.(TASR)