Adventi koszorúkészítő-versenyt tartottak a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában

2022. november 29. - 07:09 | Régió

Két év kihagyás után ismét megrendezték a hagyományos adventi koszorúkészítő-versenyt  a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában.

Adventi koszorúkészítő-versenyt tartottak a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában
További képekért kattints!

A rendezvény a kényszerszünet ellenére nem vesztett fényéből, idén is rendkívül népszerű volt. A kreatív délelőtt folyamán 82 diák szorgos kezének alkotómunkája eredményeként 41 csodálatos koszorú készült el. Voltak, akik a hagyományos színeket, formákat választották, a nagy többség viszont különleges elképzelésekkel érkezett. Mindannyian igyekeztek a versenykiírásoknak megfelelni, azaz a díszítéshez leginkább természetes anyagokat használni.

A zsűrinek ezúttal is, mint az eddigi versenyek folyamán mindig, rendkívül nehéz dolga volt a három legszebb adventi jelkép kiválasztása során. Nagy meglepetésre a díjazottak többsége fiú volt.

A pálmát idén egy faalapra rögzített tobozokkal, fagyönggyel, szárított naranccsal és aganccsal, valamint hagyományos színű gyertyákkal díszített kreáció vitte el.

A második helyezett egy sok-sok örökzöddel, arany szalagokkal dekorált koszorú lett, amelynek „központi figurája“ egy diótörő volt.

A harmadik díj két találékony lány ötletgazdag alkotása volt, ők a négy adventi gyertyát egy faágakra építetett emeletes mesevilágába rejtették el.

A zsűri minden résztvevőt apró ajándékkal jutalmazott, továbbá különdíjjal értékelte az a tanulót, akit lelkesedésében az sem tartotta vissza, hogy a többiekhez képest komoly finommotorikai hátránnyal indult. A verseny ideje alatt készült el az iskola adventi koszorúja is, amelyen Szabó László, az intézmény vezetője meggyújtotta az első gyertyát. A szépséges ünnepi szimbólumok a megmérettetést követően az iskola osztálytermeit, szaktantermeit és a diákok otthonait díszítik az adventi várakozás idején.


(kl)