Adventra készülődnek a kisudvarnoki gyerkőcök

Az ovi és alapiskola, illetve a község jóvoltából idén is sor került a már hagyományosnak mondható karácsonyi készülődésre Kisudvarnokban, szerda késő délután.

Adventra készülődnek a kisudvarnoki gyerkőcök
Fotók: a szerző

A kultúrházban szép számban jelentek meg az érdeklődők. Az esemény egy verses, dalos összeállítással kezdődött, mellyel a gyerkőcök lepték meg szüleiket, utána pedig kezdődhetett a díszek, koszorúk készítése. Az odalátogatókat a szervezők különféle harapnivalókkal, teával, kávéval, s kellemes zenével várták.

„Advent első vasárnapja előtt mindig összejövünk a falubeliekkel, az óvodásokkal, iskolásokkal, s mindenki elkészíti a saját adventi koszorúját. Közben a pedagógusok kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket” - mondta Fehér Anna, az alapiskola igazgatónője.

Az adventi koszorúkat a szülők és az apróságok együtt készítették el. A jókedvű készülődés eredménye sok szép alkotás lett, melyek majd a családi asztalokon lelnek otthonra.

„E rendezvénnyel célunk a közösség építése. Kisudvarnok egy nagy családot jelent, s ezt szeretnénk megőrizni, megerősíteni”- emelte ki az igazgatónő.

(SzC)