Agresszív fiatal fakabát terrorizálja a szomszédait Zsigárdon? (VIDEÓ)

2017. február 2. - 12:03 | Régió

Egy héttel ezelőtt egy idős asszonynak ugrott neki. 

Agresszív fiatal fakabát terrorizálja a szomszédait Zsigárdon? (VIDEÓ)
Fotó: Paraméter

Csütörtök reggel volt, amikor hazaért. Hogy szolgálatból vagy máshonnan, azt nem tudni, mindenesetre már a bejárat előtt felrúgott egy gyerekbiciklit. Aztán a lépcsőházból csörömpölés hallatszott, mire többen kinéztek. Az idős asszony a távozó lányának azt mondta, „nem vagyok rabszolga, hogy a másik után takarítsak”. Lánya elment, mindenki visszatért a lakásba, az idős néni azonban még a lakása előtti virágokkal dolgozgatott. Ekkor lépett oda hozzá M. J., a vágsellyei közlekedésrendészet munkatársa, majd nekifogott. A többi a videón látszik – így írták le a történteket megkeresésünkre a szemtanúk, akik szomszédai a fiatal rendőrnek.

A felvétel elején az hallható, ahogy az idős asszony azt hajtogatja a virágok körül matató rendőrnek, hogy "ezt hagyd, ez az enyém, ehhez semmi közöd". Majd pedig

az látszik/hallatszik, ahogy M. J. ordibál az idős asszonnyal, azt ismételgetve egyre erőteljesebben, hogy "mit jelentsen ez?!"

A végén, mielőtt megfordul és eljön, még az is elhangzik, ahogy odaszúrja neki, hogy "mérd a decibeleket"...

A viselkedéséből és agresszivitásának fokából adódóan a szomszédok szerint elképzelhető, hogy alkohol, vagy egyéb tudatmódosító hatása alatt volt.

A Paraméternek nyilatkozó lakók nevük elhallgatását kérték, tekintettel arra, hogy egy rendőrről van szó.

Zsigárdon, a községháza fölött kialakított bérlakásokban élnek. M. J. elmondásuk szerint körülbelül másfél évvel ezelőtt költözött oda Vágsellyéről. Egy ideig semmilyen konfliktusuk nem volt vele, idővel azonban kibújhatott a szög a zsákból.

Az egyik lakó azt mesélte, hogy egyszer önszántából elintézett nekik egy parkolási bírságot, mire megegyeztek, hogy fél évig helyette takarít majd a lépcsőházban. Amikor ez a fél év letelt, felrótta a lakó M. J.-nek, hogy most már neki kellene ismét takarítania, mire ő, hogy nem, mert tartozik neki.

M. J. felett egy többgyermekes család lakik, köztük egy másfél éves kissráccal. A rendőr már többször is felment napközben azzal, hogy hallgattassák el vagy kössék meg a gyereket, mert nem bírja elviselni, ahogy „gurul a padlón”.

M. J. a Facebookon is bemutatkozott rendőrként, pedig ilyet elviekben nem tehet...

Mint mondták,

több alkalommal, mikor hangot adtak nemtetszésüknek, tulajdonképpen fenyegetőzni kezdett azzal, hogy a közlekedésieknél dolgozik, és tudja, melyik kocsi kié a ház előtt.

Azt is megtudtuk, hogy számos esetben M. J.-t hallották, ahogy haverjaival hangosan szórakozik a lakásában késő este, és azt is, amikor a barátnőjével ordítoznak, nem egyszer pedig állítólag ütések is elcsattantak. Mint közölték, szóltak erről neki is, de a válasza mindössze annyi volt, hogy ami az ajtaja mögött történik, az rá tartozik.

A közvetlen szomszédja állítólag megcserélte a szobáit, hogy ne hallja a hangoskodást M. J. lakásából. Mások gyakran ki sem mernek jönni, amikor ő otthon van, vagy hallják őt a lépcsőházban.

Sokan már nem mernek neki szólni, mert tartanak attól, milyen reakciót vált ki belőle. Mivel pedig rendőr, attól is tartanak, milyen következményei lehetnének ennek a közutakon...

Az eredmény

A múlt csütörtökön történt kirohanása után viszont úgy döntöttek, ez így nem mehet tovább. A videóra rögzített cselekményt eljuttatták a polgármesterhez, akinek tulajdonképpen a lakások alatt van az irodája.

Megkerestük őt is. Baranyay Alajos kérdésünkre elismerte, hogy látta a videót, és mint fogalmazott, az illetékes bizottságuk foglalkozni fog az esettel.

Kifejtette, hogy a lakások bérleti szerződését három évente felülbírálják, és ha ilyesmire a jövőben is sor kerül, akkor az illetővel biztosan nem hosszabbítanak.

„Az ügyet minden bizonnyal a képviselők elé viszem”

– jelentette ki. Képviselő-testületi ülés állítása szerint legközelebb a következő hónapban lesz.

Az üggyel kapcsolatban felvettük a kapcsolatot a nyitrai kerületi rendőrséggel. Elküldtük nekik a videót az általunk begyűjtött információkkal együtt. Szerettük volna megtudni, hogy M. J. rendőrnek a múltban is voltak-e hasonló esetei, illetve azt, hogy a videó alapján mit cselekszenek. Választ egyelőre nem kaptunk.

M. J.-vel ugyancsak megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot, egyelőre azonban nem sikerült reakcióra bírnunk.

Kirohanása másnapján egyébként összetakarította a széttört cserepet és a kiömlött földet. Bocsánatot azonban nem kért senkitől a viselkedéséért...

(para)