Agyonlőtte magát František Böhm, a rendőri korrupciós maffia elleni nyomozás egyik kulcsfontosságú tanúja volt

2021. február 13. - 09:15 | Belföld

František Böhm a titkosszolgálat korábbi embere és a Takáč-bandához közel álló figura volt, akit az Isten malmai (Božie mlyny) fedőnevű rendőrségi akció során vettek őrizetbe decemberben.

Agyonlőtte magát František Böhm, a rendőri korrupciós maffia elleni nyomozás egyik kulcsfontosságú tanúja volt
Böhm december elején került szabadlábra - TV JOJ

Böhm röviddel őrizetbe vétele után szabadlábra került, mert elkezdett együttműködni a rendőrséggel. Többek között ő is tanúsította, hogy Milan Lučanský volt országos rendőrkapitány mintegy félmillió euró kenőpénzt fogadott el. Böhm vallomása szerint Lučanský a pozsonyi, Račianska utcai McDonald’s-ban egyezett bele, hogy kenőpénzek fejében segíti a Takáč-klánt és biztosítja Böhm adózással és üzemanykereskedéssel kapcsolatos csalásait.

František Böhm a TV JOJ információi szerint hajnali 1 órakor lőtte magát fejbe Plavecky Štvrtok községben. A Denník N azt írja, Böhmöt a felesége akarta megakadályozni az öngyilkosságban és férje dulakodás közben mellbe lőtte őt. Az incidensnél jelen volt Böhm fia is. Az asszony kórházba került.

Böhm a titkosszolgálat volt emberéként a börtönbüntetését töltő Marian Kočnernek is dolgozott, aki Fero SIS néven tárolta telefonszámát a mobiljában. Ő volt az összekötő az adóhatóság nyomozói és Kočner között.

Via JOJ/para