„Ahelyett, hogy beismerte volna miniszterei hibáját, visszaélt a közszolgálati televíziós szereplésével”

2023. május 5. - 13:02 | Belföld

Ha Zuzana Čaputová államfő úgy dönt, hogy hivatalnokkormányt nevez ki, az ellenzéki SaS támogatni fogja ezt. A párt szerint Eduard Heger megbízott kormányfő visszaélt közszolgálati televíziós szereplésével, mert csütörtöki (május 4.) rendkívüli beszédében pártelnökként jelent meg.

„Ahelyett, hogy beismerte volna miniszterei hibáját, visszaélt a közszolgálati televíziós szereplésével”
Branislav Gröhling (Fotó: TASR)

„Ahelyett, hogy Eduard Heger alázattal beismerte volna két minisztere hibáját, visszaélt a közszolgálati televíziós szereplésével, politikai harcra és ellenfelei támadására használta ki azt” – jelentette ki Branislav Gröhling képviselő, az SaS alelnöke.

Hozzátette, a rendkívüli tévés szereplés lehetőségével az elmúlt időszakban olyan eseményekkel kapcsolatban éltek a közjogi méltóságok, mint például az ukrajnai háború vagy a koronavírus-járvány.

„Most azonban Eduard Heger nem kormányfőként jelent meg a közmédiában, hanem pártelnökként, és a politikai ellenfeleit támadta. A hivatalnokkormánnyal kapcsolatos kockázatokról beszélni riogatás, és azt a célt szolgálja, hogy a posztján maradjon” – mondta Gröhling.

Az SaS kulcsfontosságúnak tartja, hogy az államfő világosan állást foglaljon a jelenlegi helyzetben.

Heger a rendkívüli beszédében elképzelhetetlennek nevezte, hogy ebben az időszakban vegye át hivatalnokkormány az ország irányítását, és kijelentette, miniszterelnökként ő akarja elvezetni az országot az előrehozott választásig.


(TASR)