Ahogy ígérte, Gröhling közzétette a szakdolgozata ellenőrzési protokollját

2020. július 15. - 14:05 | Belföld

Az oktatásügyi miniszter a keddi sajtótájékoztatóján tett ígéretet arra, hogy közzéteszi azt a protokollt, amit a cseh ellenőrzési rendszerrel készíttetett, és amely azt igazolja, hogy a korábbi bakalármunkájával való egyezés 31%-os.

Ahogy ígérte, Gröhling közzétette a szakdolgozata ellenőrzési protokollját
Branislav Gröhling (Fotó: TASR)

Szerdán a Facebook oldalán közölt egy linket, melyről lényegében bárki letöltheti a beszkennelt ellenőrzési protokollt. "Örülnék annak, ha már nem foglalkoznánk a 11 évvel ezelőtt megszerzett és rendesen megvédett diplomamunkámmal, és visszatérhetnénk a munkához, melyet a tárcánál nehéz körülmények között aránylag sikeresen elkezdtünk" - jegyezte meg.

Ezt követően megismételte, hogy amikor a diplomamunkáját írta a Páneurópai Főiskolán, az intézmény irányelvei lehetővé tették, hogy szakdolgozatukhoz 50%-ban felhasználják saját bakalármunkájukat. Ebbe pedig a 31%-ával belefért. Hozzátette, hogy más források felhasználásához nem volt semmilyen határérték.

"Az iskola határozta meg ezeket a feltételeket, amelyeket ma lehet kritizálni, de akkoriban ezek voltak adottak. Nem állítom, hogy ez egy óriási szakdolgozat, de a feltételeket teljesítettem, és a munkámat megvédtem a bizottság előtt" - húzta alá.

Emlékeztet arra is, hogy akkoriban nem volt egy jegyzék, mely alapján az egyezéseket ellenőrizni lehetett volna, viszont ma főiskolája válogatja, hogy melyiknél milyen arányban lehet más forrásból dolgozni. Leszögezi, hogy valahol ez az arány 30, máshol 40%, megint máshol nincs ilyen feltétel. Figyelmeztet, hogy a forrásait a munkájában feltüntette, vagy a szövegben, vagy lábjegyzetben, amely néhol átcsúszott a következő oldalra, ami pedig ugyani formai hiba, de nem több.

Közölte azt is, mint már korábban is, hogy az iskolára 5 éven keresztül járt, letette az összes vizsgáját, némelyiket jobban, némelyiket gyengébben, némelyiket pedig ismételnie kellett, de mindegyik szemesztert végigjárta, majd megcsinálta az államvizsgáit és megvédte a dolgozatát.

(parameter)