Ahol a sport és a tanulás erősítik egymást

2020. február 12. - 19:33 | Régió

Nyílt napot tartottak szerdán a dunaszerdahelyi közös igazgatású Videkfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában.

Ahol a sport és a tanulás erősítik egymást
Lelkes Vince felvételei (A töbi képért KATT a fotóra!)

A 2020/2021-es tanévben középiskolai tanulmányaikat kezdő diákokat és szüleiket Szabó László igazgató és Kulcsár Andrea igazgatóhelyettes tájékoztatta arról, hogyan lehet a sportot és a tanulást az iskola falai között összhangba hozni. Szó volt továbbá az élményalapú ismeretszerzés lehetőségeiről, az érettségi vizsgákról, a diákéletről, az iskolán kívüli tevékenység különböző formáiról, az előző tanév legnagyobb tanulmányi és sportsikereiről, valamint az iskola által biztosított edzési lehetőségekről is. Az érdeklődők megtekintették az iskola tornatermeiben, uszodájában és fitnesztermében zajló edzéseket, majd óralátogatásokon vettek részt.

A dunaszerdahelyi intézmény az ország egyetlen magyar tannyelvű középfokú sportiskolája.

A Vidékfejlesztési Szakközépiskolába a következő szakokra jelentkezhetnek az alapiskolás végzősök: agrárvállalkozás – farmergazdálkodás, lótenyésztés és lovaglás, élelmiszeripar – minőségellenőr, regionális idegenforgalmi menedzser, idegenforgalmi szolgáltatások, vendéglátóipar és szállodaipar (ún. hotelakadémia).

A találkozón az iskola- és pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik kérdéseiket is feltehették az intézmény oktatóinak, szakembereinek.

(lel)