Ajándékokkal lepték meg a dunaszerdahelyi Idősek otthona lakóit

2020. december 3. - 20:56 | Régió

Janits Erzsébet, Balázs Péter és Bindics László a dunaszerdahelyi Idősek otthonába látogattak, hogy ajándékokkal lepjék meg az ott lakókat.

Ajándékokkal lepték meg a dunaszerdahelyi Idősek otthona lakóit
A szerző felvételei

A szépen becsomagolt dobozokat az intézmény igazgatója, Pongrácz Kálmán vette át. „Több oldalról kapunk ajándékokat, több kezdeményezés is gondol ránk. Ilyenkor, karácsonykor észrevehetően megnő a hozzánk érkező adományok száma, de bátran kijelenthetem, hogy egész évben jönnek segíteni akaró emberek” – mondta az igazgató, majd hozzátette, leggyakrabban édességgel, tisztálkodási szerekkel és hasonló praktikus dolgokkal lepik meg az időseket. Az ajándékokból többnyire jut mindenkinek, ha esetleg kevesebb az adomány, mint a lakó, akkor pedig a szociálisan hátrányosabb helyzetű időseket részesítik előnyben, illetve azokat, akiknek nincsen hozzátartozójuk, vagy akiket nem látogatnak.

„Tavaly lettem figyelmes egy felhívásra, melynek lényege az volt, hogy karácsony előtt ajándékokkal lepjük meg az időseket, s már akkor eldöntöttem, hogy idén én is szeretnék valami hasonlót véghezvinni. Szóltam Petinek és Lacinak is, akik nagy örömömre szívesen csatlakoztak hozzám.

Nagyon szép dolognak tartok minden ilyen akciót, hiszen sok idős ember csak így kaphat karácsonyi ajándékot. Ha belegondolunk, nagyon szomorú lehet az ünnep annak, akinek nincsenek hozzátartozói, vagy akit nem látogat senki. Ezekkel a dobozokba rejtett kis meglepetésekkel némi örömet csempészhetünk az ő életükbe”

– fogalmazott Janits Erzsébet.

Bár most a dunaszerdahelyi otthonra esett a választásuk, Balázs Péter állítása szerint más intézményekbe is készülnek. Ehhez Bindics László hozzátette, nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fontosnak tartják a segítségnyújtást. Mindhárman ott és abban nyújtanak segítő kezet, ahol és amiben tudnak.

Az otthon igazgatójának átadott dobozok tartalmaztak valami illatosat, finomat, meleget, kedveset és olvasnivalót, illetve a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel kézfertőtlenítőt.

(SzC)