Akár életfogytiglant is kaphat a hét évvel ezelőtti brutális gyilkossággal vádolt maffiózó

Hét évvel ezelőtt egész Szlovákiát megrázta egy brutális gyilkossági ügy. A 20 éves Nikola a diszkóból hazafelé tartva tűnt el - oszlásnak induló testét az erdőben találták meg. A rendőrség szeptemberben megerősítette, hogy egy férfit vádolnak a gyilkossággal, ám csak most vált hivatalossá, hogy ki is az valójában.

Nikolát 2010. szeptember 25-én látták utoljára, tehát több mint hét éve. Kevesen gondolták, hogy ennyi év után pont kerül-e egyáltalán az ügy végére. A vádlottak között felmerült egy bizonyos Milan D. neve, akit már kihallgatott a rendőrség. A Rádža becenévre hallgató férfi ellen jelenleg Csehországban egy másik bűncselekményért folyik eljárás.

A rendőrség most hivatalosan is megerősítette a TV JOJ korábbi értesüléseit. "Megerősíthetem, hogy a nyomozók különösen kegyetlen módon elkövetett gyilkossággal vádolták meg M.D.-t" - tájékoztatott Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

A szlovákiai rendőrség segítséget kér annak érdekében, hogy Csehországban végezhessék el az üggyel kapcsolatos intézkedéseket. A vádlott tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz, állítása szerint ártatlan.

Milan D.-t Csehországban 12 éves szabadságvesztés fenyegeti. Amennyiben jogerősen is elítélik, minden bizonnyal ott kell letöltenie büntetését. Ezt követően kerül sor a szlovákiai bíróság által kiszabott börtönbüntetésre. Amennyiben bűnössége beigazolódik, 25 éves szabadságvesztésre, de akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik. 

Milan D.-t Szenicén arról ismerik, hogy a maffiának dolgozott, a környéken pedig kábítószert árult.

A múltban már összefüggésbe hozták a vádlottat Nikola meggyilkolásával. A Noviny.sk szerint a férfi előszeretettel maszturbált nők előtt, akik képtelenek voltak védekezni, mivel alkohol, illetve kábítószer befolyása alatt álltak.

noviny.sk/para