Akár három évet is kaphat a párkányi zenélő ház tulajdonosa

2018. március 3. - 10:34 | Régió

Tizenhat éve keseríti meg Párkány lakóinak életét a zenélő ház tulajdonosa. A Legfelsőbb Bíróság most jóváhagyta a városnak az ideiglenes intézkedéseket, az ügyészség indítványozására pedig újabb eljárást indítottak a ház tulajdonosa ellen.

A Legfelsőbb Bíróság jóváhagyta a város három évvel ezelőtti döntését a zenélő házzal kapcsolatos ideiglenes intézkedéseket illetően. „A bíróság döntéshozása szerint a ház tulajdonosának vissza kell állítania az eredeti nyugodt állapotot, és fel kell hagynia a ház erkélyéről történő zene sugárzásával“ – tájékoztatott Szabó Eugen, Párkány polgármestere.

„A bíróság döntésére vártunk, hogy újabb lépéseket eszközölhessünk“ – tette hozzá a polgármester. A jóváhagyott ideiglenes intézkedés lehetővé teszi, hogy a ház tulajdonosát akár 1700 euróra bírságolják, de a város nem tervezi a pénzbüntetés kiszabását. „Lehetne pénzbírsággal sújtani a helyzetet, de ez még nem jelenti azt, hogy nem fogja sugározni a zenét. Az a legfontosabb, hogy végrehajtsuk a bíróság határozatát“ – mondta Szabó Eugen.

A város végrehajtókon keresztül akarja elintézni az ügyet. Az utcát folyamatosan figyelemmel tartják a városi rendőrök, nemrég pedig az állami rendőrség is újra foglalkozni kezdett az üggyel. „Az ügyészség indítványozására a rendőrség veszélyes üldözés bűncselekményének vádjával indított eljárást. Ilyen bűncselekményért az elkövetőt hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik“ – tájékoztatott Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő.

„A hangos zene sugárzása egyértelműen megzavarja a környék standard nyugalmi állapotát“ – tájékoztatott a Legfelsőbb Bíróság, amelynek most harminc napja van arra, hogy a döntést továbbítsa a nyitrai kerületi bíróságnak. A kerületi bíróság ezt követően értesíti az ügy érintetteit.

noviny.sk/para