Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Akár háromezer alkalmazott is elveszítheti az állását a pozsonyi Volkswagenben

A pozsonyi Volkswagen autógyár jelenleg nem tervezi új modellek gyártását, amelyek az elkövetkező években jöhetnének le a szalagról. A vezetőség ezért a tömeges elbocsátást fontolgatja.

A jövőjükért aggódnak a pozsonyi Volkswagen alkalmazottai, ugyanis az Aktuality.sk információi szerint a vezetőség lehetséges elbocsátásokat tervez.

Miután az elmúlt hónapban megközelítőleg ezer munkás távozott az üzemből, ezúttal az elbocsátás akár háromezer alkalmazottat is érinthet – ebből 500 logisztikai munkást. A hírt a szakszervezet elnöke, Zoroslav Smolinksý is megerősítette.

„A vezetőség tájékoztatott a lehetséges létszámcsökkentésről. Ez azonban csak akkor veszélyeztet, amennyiben az elkövetkező évekre az üzem nem kapna engedélyt új modellek gyártására“ – nyilatkozta Smolinský, aki szerint a helyzet végül megnyugszik majd és az üzem gyárthat új modelleket.

Smolinský elmondása szerint felkérték a németországi szakszervezetet, hogy segítsenek nyomást gyakorolni az ottani vezetőségre, és adjanak új termelést a pozsonyi üzemnek. Smolinský szerint az Audi és a Škoda egyes modellje is versenyben van, de konkrétumokat csak az elkövetkező hetekben mondhatnak.

aktuality.sk/para