Akarat, kitartás, fegyelem

2019. szeptember 7. - 15:33 | Régió

A tizenkét esztendeje működő csallóközi sportgimnáziumban – újabb nevén Dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola – minden tanév kezdetén éremleltárt tartanak.

Akarat, kitartás, fegyelem
Lelkes Vince felvételei (A többi fotóért KATT a képre)

A pedagógusok, a nevelők és a szakedzők a tanulókkal együtt összegzik ilyenkor az elmúlt időszak iskolai sporteredményeit, s egyben beavatják az intézmény sporttörténéseibe az elsős diákokat.

A csütörtöki összejövetelen Szabó László igazgató üdvözölte a jelenlévőket. A tisztségviselő egyebek mellet elmondta: a Vidékfejlesztési Szakközépiskolával közös igazgatású intézményben nagyon büszkék a tanulók eredményeire, amelyek mögött temérdek sok munka és lemondás áll. Hangsúlyozta: a diáksportolóknak tudatosítaniuk kell, hogy a siker érdekében sok mindenről le kell tudni mondaniuk, a siker kulcsszavai ugyanis az akarat, a kitartás, a fegyelem, a szorgalom. Kiemelte továbbá a kitűnő együttműködést a város sportklubjaival.

A 2018/2019. tanév sportsikereit Ollári Attila igazgatóhelyettes összegezte, legfőképpen az atlétika, a labdarúgás, a kézilabda, a birkózás, a karate, a röplabda, a kosárlabda stb. területéről.

Kulcsár Andrea igazgatóhelyettes a PRO SCHOLA ET VITA polgári társulás alapelveit ismertette és a közösség ösztöndíjaira , ill. jutalmazási lehetőségeire hívta fel a diákok figyelmét.

Az összejövetelen részt vett Németh Krisztián, a DAC Akadémia sportigazgatója.

(lel)