"Akartok egy kis ingyen szexet? Gyertek be a szobába!" Csoportosan erőszakoltak meg egy leitatott brit lányt 

2023. augusztus 23. - 15:42 | Külföld

Több férfit azzal vádolnak, hogy egy brit tinit leitattak alkohollal, majd csoportosan megerőszakolták egy mallorcai szállodában. Nem elég, hogy ezt tették, hanem  a gyanú szerint a hotel folyosójáról idegeneket invitáltak be a szobába, hogy használják ki az „ingyen szex” lehetőségét.

"Akartok egy kis ingyen szexet? Gyertek be a szobába!" Csoportosan erőszakoltak meg egy leitatott brit lányt 
Facebook (BH Mallorca)

A spanyol rendőrség szerint egy 18 éves brit nő megerőszakolásával összesen nyolc olyan férfit vádolnak, akik nem ismerték egymást a szörnyű tettük elkövetése előtt. A hatóságok úgy tudják, az augusztus 14-i erőszakos bűncselekményben részt vevő egyik férfi látásból ismerte az áldozatot, mivel mindketten ugyanabban a szállodában szálltak meg. Ez az illető másik két gyanúsítottal arra lettek figyelmesek, hogy a hajnali órákban a fiatal hölgy egyedül italozik a bárban, és úgy döntöttek, hogy leitatják, majd a cselekvésképtelen állapotát kihasználják – nyilatkozták a nyomozók.

Miután elkísérték a bódult lányt a hotelba, ők hárman belekezdtek a hölgy bántalmazásába, majd - hogy a móka még jobb legyen - kimentek a folyosóra, hogy idegen személyeket tessékeljenek be a szobába, hogy „ingyen szexelhessenek”. A lány hajnali 5 óra körül menekült ki a szobából, és a kiérkező a rendőröknek arról számolt be, hogy amikor felriadt, mobiltelefonjaikkal kamerázgató férfiak vették körül.

Hat gyanúsítottat – öt franciát és egy svájcit – jelenleg egy Palma de Mallorca-i börtönben tartanak fogva, két további gyanúsítottat pedig vasárnap tartóztattak le Franciaországban, akik jelenleg a kiadatásra várnak. A spanyol hatóságok már lezárták a nyomozást, amelyet a magalufi szállodában elkövetett csoportos nemi erőszak gyanúja miatt indítottak el. Az ügy felderítését bonyolította, hogy az elkövetők nem ugyanahhoz a baráti társasághoz tartoztak, és többen szinte csak véletlenszerűen csatlakoztak a csoportos bűncselekményhez, azaz nem létezett semmilyen kapcsolat köztük.

Az ügyben eljáró bíró, aki megtagadta a hat gyanúsított óvadékkérelmét, arra a következtetésre jutott, hogy a brit lány „nagyon megalázó bánásmódban részesült”, és „teljesen ostobaságnak” minősítette a férfiak azon állításait, hogy a szexuális együttlét közös megegyezésen alapult volna. A szörnyű bűncselekményről mobillal készített felvételeket is lefoglalt a rendőrség, amik azt tanúsítják, hogy az elkövetők jól érezték magukat és közben vidáman nevetgéltek.

Az orvosi jelentések szerint az időközben az Egyesült Királyságba visszarepült tinédzser jobb karján több zúzódást találtak, ami arra utal, hogy erős szorítással lenyomták őt az ágyra.

A BH Mallorca Resort szálloda illetékese azt nyilatkozta, hogy teljes mértékben együttműködnek a rendőrséggel. A hotel egyik biztonsági őre arról beszélt, hogy a zokogó lányra úgy talált rá a szálló folyosóján ülve. Ő értesítette a rendőrséget, akik aztán gyorsan munkához láttak. A nyomozók leellenőrizték a szálloda kamerafelvételeit, és megvizsgálták azt a szobát, ahol a csoportos nemi erőszak történt.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfiakat még nem vádolták meg semmiféle bűncselekménnyel, de Spanyolországban ez a szokásos eljárás, mert ott csak röviddel a tárgyalás előtt szoktak vádat emelni.

(Dailymail)