Akciófilmbe illő módon kaptak el egy tolvajt a komáromi lakóházban élő asszonyok!

Merész asszonyok buktattak le Komáromban egy tolvajt, aki az egyik lakásból akart lopni.

Három nő fogott el egy tolvajt Komáromban, a Szövetkezet utcában, aki az egyik lakóház lakását akarta kirabolni. Erről Božena Bruchterová, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatott pénteken.

Az ismeretlen férfit, aki csütörtökön (4. 12.) délután ugorta át az egyik ház kerítését, a lakása ablakából vette észre a 63 éves Magdaléna, aki látta, hogy az illető az egyik garázsajtóból kihúzza a kulcsot. A nő kiszaladt az utcára, és riasztotta a többi lakót. Az esetet leírta a 70 éves Alžbetának, akinek megmutatatta a garázsajtót is, amelyből az illető a kulcsot kihúzta. A nyugdíjas asszony tudta, hogy a kulcs a 82 éves Mária lakásához tartozik, aki éppen a kertjét locsolta.

Alžbeta bement Mária lakásába, hogy megnézze, minden rendben van-e. Amikor kilépett a lakásból, felbukkant az ismeretlen férfi. Elmenekülni nem tudott, mivel a folyosón ártalmatlanította őt és a rendőrség megérkezéséig lefogta az 50 éves Alžbeta. Amíg a rendőrök a helyszínre nem értek, a nők átnézték a gyanúsított zsebeit, és felfedezték, hogy Mária pénztárcájából ellopott 15 eurót.  

A rendőrök ezt követően bekísérték a 36 éves, Harcsás városrészben élő Františeket a rendőrőrsre, ahol vallomást tett. A férfi már korábban is követett el vagyon elleni bűncselekményt. František ellen lopás és magánlaksértés ügyében indult eljárás. Az ügyben eljáró nyomozó indítványozta előzetes letartóztatását. Mivel védett személy ellen követett el bűncselekményt, háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.


TASR/para