Akciós gyógyszerrel fűzték be az idős nénit

2 ezer eurója bánta, hogy beengedte házába az idegeneket.

Akciós gyógyszerrel fűzték be az idős nénit
Illusztráció

Furfangos csaló tolvajok vertek át és loptak meg egy idős nyitrai asszonyt. Az ismeretlen férfi-nő páros először telefonon vette fel az idős asszonnyal a kapcsolatot, és azt állították, az autók elsősegélydobozába való gyógyszerekkel kereskednek kedvezményes áron.

Miután telefonon megegyeztek, meglátogatták őt. A konyhában fogadta őket a 74 éves asszony, majd kisvártatva a férfi azzal hozakodott elő, hogy kimegy a kocsihoz a gyógyszerekért. A nő bent beszélgetett tovább az idős asszonnyal, majd miután a férfi nem jött vissza, azt mondta, kimegy utána, mert valószínűleg nem találja a gyógyszereket a kocsiban. 

Így is lett, csakhogy már egyikük sem jött vissza. Az idős néni ezután leellenőrizte a hálószobájában a fiókot, melyben a spórolt pénzét tartotta, és ekkor vette észre, hogy nincs meg. Kétezer eurója tűnt el.

A nyitrai rendőrség Božena Bruchterová szóvivő közlése szerint nyomozást indított a tettesek után, akiket 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztés fenyeget. Egyúttal arra hívta fel mindenki figyelmét, hogy ne engedjenek be idegeneket az otthonukba, pláne ha egyedül vannak.

(parameter)